Πότε θα σταματήσει η κακοκαιρία;

Θα σταματήσει τελικά η κακοκαιρία ενόψει Πάσχα; Μάθετε πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού από την Μεγάλη Πέμπτη ως την Δευτέρα.
Πότε θα σταματήσει η κακοκαιρία;
Κι όμως, δεν είναι Χριστούγεννα. Απλώς φέτος το Πάσχα ο καιρός αποφάσισε να ντυθεί στα χειμωνιάτικά του, με αποτέλεσμα την Μεγάλη Πέμπτη οι θερμοκρασίες να κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα, με βροχές, χιόνια στα ορεινά και δυνατούς ανέμους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες λόγω του χιονιού. Την Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά, με ανέμους που θα φτάσουν ως τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο το βράδυ. Στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα δούμε ακόμα και χιονόνερο.

Ο καιρός θα δείξει σημάδια βελτίωσης την Μεγάλη Παρασκευή, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Αναμένονται τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα, όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Από το Μεγάλο Σάββατο αρχίζει η ξεκάθαρη βελτίωση, με πτώση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Την Κυριακή του Πάσχα θα ξυπνήσουμε με ηλιοφάνεια, που θα διατηρηθεί όλη την ημέρα, ενώ ίδιο σκηνικό θα έχουμε και την Δευτέρα του Πάσχα, με καιρό γενικά αίθριο και λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα αγγίζει ως και τους 22 βαθμούς την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v