Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα;

Με κρύο, βροχές και χιόνια ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά το σκηνικό αλλάζει μέχρι το τέλος της. Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Πάσχα.
Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα;
Με κρύο και βροχοπτώσεις ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά το σκηνικό αλλάζει προς το καλύτερο προς το τέλος της, κάνοντάς μας να ελπίζουμε σε Πάσχα με λιακάδα.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, και αργότερα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο και αφρικανική σκόνη θα φτάσει ως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα νότια της χώρας.

Την Μεγάλη Τρίτη, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ακολουθεί πτωτική πορεία και την Μεγάλη Τετάρτη, με κατά τόπους παγετό τις πρωινές ώρες.

Οι καταιγίδες γίνονται πιο σποραδικές την Μεγάλη Πέμπτη και η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή, ενώ από Μεγάλη Παρασκευή θα πάρει την ανιούσα στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το σκηνικό βελτιώνεται αισθητά από το Μεγάλο Σάββατο, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε άνοδο και τον καιρό να είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (εκτός από την κρήτη όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις). Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα, όλη η χώρα προβλέπεται να γιορτάσει με ήλιο, αφού ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, τα μποφόρ θα κυμανθούν μεταξύ 3 και 6 και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για την περίοδο του Πάσχα αναλυτικά εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v