Ισοδύναμα με μάστερ τα πτυχία των Πολυτεχνείων

Νέα διάταξη σύμφωνα με την οποία τα πτυχία των ελληνικών πολυτεχνικών σχολών θα ισοδυναμούν με μάστερ εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας.
Ισοδύναμα με μάστερ τα πτυχία των Πολυτεχνείων
Με μάστερ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές, σύμφωνα με νέα διάταξη που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ εδώ και δεκαετίες και την είχαν υποσχεθεί χωρίς να την πραγματοποιήσουν αρκετοί από τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας.

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ, αντίστοιχα με τις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών.

Η ενδεχόμενη αναβάθμιση των πτυχίων πιθανώς να είναι αναδρομική, δηλαδή όλοι οι απόφοιτοι Πολυτεχνείων μέχρι ενός χρονικού σημείου να θεωρούνται κάτοχοι μάστερ, ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν βαθμολογικά αν δουλεύουν π.χ. στο Δημόσιο, αλλά να μπει φρένο σε αιτήσεις μισθολογικής αναβάθμισης παλαιών πτυχιούχων για προφανείς δημοσιονομικούς λόγους.

Πηγή: Τα Νέα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v