Έρευνα: Οι άνδρες προτιμούν τις… καμπυλωτές!

Ο ανδρικός πληθυσμός τείνει να γοητεύεται από γυναίκες με έντονες καμπύλες και τονισμένα οπίσθια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Έρευνα: Οι άνδρες προτιμούν τις… καμπυλωτές!
Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές, όμως βάσει ερευνών το σίγουρο είναι ότι προτιμούν τις… καμπυλωτές. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε την προτίμηση του ανδρικού φύλου προς τις γυναίκες με καμπύλες.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου ζήτησαν από εκατό άνδρες να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικές ήταν κάποιες γυναίκες που είδαν σε φωτογραφίες. Παρατήρησαν λοιπόν ότι οι άνδρες έδειχναν εμφανή προτίμηση σε γυναίκες που είχαν ιδιαίτερα τονισμένα οπίσθια, καμπυλότητας 45,5 μοιρών, την οποία και χαρακτήρισαν ως «θεωρητικά ιδανική γωνία καμπυλότητας στην περιοχή της οσφύος».

«Η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης έδινε στις γυναίκες στα αρχαία χρόνια την ισορροπία που χρειάζονταν ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς τους και να προστατευτούν από μυοσκελετικούς τραυματισμούς. Οι άνδρες λοιπόν προτιμούσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες για να ζευγαρώσουν, καθώς πίστευαν ότι ήταν ικανότερες να κυοφορήσουν το έμβρυο με ασφάλεια», αναφέρει σχετικά ο Δρ. Ντέιβιντ Λούις, επικεφαλής της έρευνας.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v