Τα αστεία που πρέπει να... απαγορευτούν

Το χιούμορ είναι καθαρά υποκειμενικό. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένα «αστεία» και χιουμοριστικές ατάκες που θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν άμεσα, για το καλό όλων μας.
Τα αστεία που πρέπει να... απαγορευτούν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πρόσφατα ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τα ζώα. Παλαιότερα είχε αναφερθεί στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς. Η Χρυσούλα Διαβάτη από την άλλη είχε μιλήσει για Αστυνομία Θεάτρου.

Εμείς από πλευράς μας ζητούμε από τον κ. Πανούση την θέσπιση ειδικού σώματος ασφάλειας, μιας Αστυνομίας του Χιούμορ, με στόχο την προστασία του πολίτη από κουρασμένα αστεία. Αστεία τα οποία έχουν παλιώσει, όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο συνεχίζουν να αναπαράγονται χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Και όταν αυτό το Σώμα θεσπιστεί, ας ξεκινήσει απαγορεύοντας τα παρακάτω, και ορίζοντας τις αντίστοιχες χρηματικές ποινές για τους παραβάτες.

* «Τα λέμε του χρόνου», στις 31 Δεκεμβρίου. Αστεία ατάκα αγνώστου προέλευσης η οποία αναπαράγεται κατά κόρον σε οικογενειακά τραπέζια και μαζώξεις παραμονές Πρωτοχρονιάς προκαλώντας εκκωφαντικά χάχανα από θείες και θείους.

Ποινή: Πρόστιμο 1.000€ σε αυτόν που το είπε και 100€ σε όσους γέλασαν.

* «Λεφτά υπάρχουν». Το είπε ο Γιωργάκης προεκλογικά, το ακούσαμε, το σχολιάσαμε, το ειρωνευτήκαμε, αλλά πλέον φτάνει.

Ποινή: 500€ και υποχρεωτική παρακολούθηση σε σκοτεινό δωμάτιο της ομιλίας του Γιωργάκη Παπανδρέου από το Καστελόριζο στο repeat για τουλάχιστον δέκα φορές.

* «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», σε κάποιον που τον λένε Άρη. Αν ήξερε ο Σπύρος Καλογήρου ότι η ατάκα του στην ταινία «Λόλα» το μακρινό 1963 θα αναπαραγόταν μέχρι σήμερα ως χιουμοριστικό «πείραγμα» στους απανταχού Άρηδες θα αυτοκτονούσε με τα μαξιλάρια που διαφήμιζε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο EXTRA 3.

Ποινή: 2000€ και 3000€ για αλλαγή του ονόματος σε «Χάρη». 

* «Η πιο καλή/ όμορφη γκαρσόνα είσαι εσύ» σε φίλη-γκαρσόνα. Η επιτομή του γλοιωδικού χιούμορ, η ατάκα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε χρόνο DT να εξαφανιστεί από μπροστά σου. Ατάκα που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πει ο Χλαπάτσας. Γεννήθηκε από το ομώνυμο άσμα που τραγούδησαν η Χαρούλα Αλεξίου και η Ρίτα Αμπατζή.

Ποινή: 40€ σε 36 δόσεις στην γκαρσόνα που έλαβε το «χιούμορ» και άλλα 300€ εφάπαξ.

* Το «οέο;», στο τέλος κάθε ερώτησης. Η ευρεία χρήση του «οέο» και εκτός γηπέδου - όπου γεννήθηκε με το σύνθημα «που’ναι η μπάλα οέο;» στον σκοπό του Guantanamera, guajira Guantanamera - παρατηρείται με τη δημοσίευση σχετικής διαφήμισης του ΟΠΑΠ. Πλέον, η αξιόποινη χρήση ειναι στο τέλος σχεδόν κάθε ερώτησης. «Ποια είναι αυτή; Οέο;»

Ποινή: 3 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 300€. Επίσης αποκλεισμός από κάθε αθλητική διοργάνωση.

* «Θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ από το παράθυρο». Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε ένα σαρδάμ κριτή σε τριτοκοσμικό Talent Show του 2010 (Χ-Factor) να κυριαρχεί μέχρι σήμερα στον καθημερινό λόγο και να έχει γίνει γκρουπ στο Facebook με 300 και βάλε χιλιάδες «φαν».

Ποινή: 5 μήνες φυλάκισης και υποχρεωτική παρακολούθηση ολόκληρου του επεισοδίου στο οποίο αναφέρθηκε η ατάκα για 3 ώρες καθημερινά.

* «Ποιος; Αυτός 1-0». Αστείο που είναι ικανό να οδηγήσει σε βιαιοπραγία τον αποδέκτη προς το πρόσωπο και το σώμα εκείνου μου μετράει το σκορ. Χρησιμοποιείται και σαν στοίχημα – πλακίτσα μεταξύ φίλων. Σε κάθε περίπτωση είναι κουραστικό και ο κ. Πανούσης οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα.

Ποινή: 400€ και 3 βουρδουλιές.

* «Έλα Αλέκο», σε όσους τους λένε Αλέξανδρο. Μια σοκαριστική διαφήμιση με μαριονέτες της Ηλεκτρονικής Αθηνών υπήρξε η αφορμή για τη διάδοση της εν λόγω ατάκας, η οποία ακόμα αντηχεί σαν εφιαλτική καμπάνα στα αυτιά των απανταχού Αλέξανδρων, οι οποίοι παρακαλούν για οίκτο τους χιουμορίστες φίλους τους να σταματήσουν να τους αποκαλούν έτσι.

Ποινή: 5000€ σε 12 άτοκες δόσεις.

* Το «άσε μας κουκλίτσα μου». Αγνώστου προέλευσης ατάκα, ελληνικούρα του “bitch please”, που χρησιμοποιείται τάχα υποτιμητικά προς τον συνομιλητή και έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε φράση- ύμνο των απανταχού hipsters, σε τίτλο για δεκάδες group του FB, ακόμα και σε όνομα θεματικών βραδιών σε γνωστά club της Αθήνας.

Ποινή: 10000€ και 3 σφαλιάρες.

* Τα αστεία που ξεκινούν με «το τρίβεις το πιπέρι;» Εμετική φράση – σλανγκ που χρησιμοποιείται υποτίθεται χιουμοριστικά για να υποδηλώσει ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος. Σαν να μην έφτανε αυτό, ενίοτε αποτελεί λαβή για αντίστοιχου τύπου φράσεις με το άρθρο "το": «Το βάζεις το ταψί στο φούρνο; Το βγάζεις νερό από το πηγάδι; Τον βουτάς τον κολιό στο λάδι; Τα γρασάρεις τα έμβολα;» οι οποίες δοκιμάζουν την φαντασία του χιουμορίστα και την υπομονή των υπολοίπων.

Ποινή: 20000€, φυλάκιση 3 μηνών και ψεκασμός με σπρέι πιπεριού τουλάχιστον 1 φορά ανά την εβδομάδα.

* Η επανάληψη αυτού που λέει ο συνομιλητής σου με γυναικεία – κοροϊδευτική φωνή. Σταμάτησε να είναι αστείο κάπου στην Δευτέρα δημοτικού.

Ποινή: 30000€, φυλάκιση έως και έξι μήνες και καθημερινό ράπισμα με την «Γλώσσα Μου» στον γλουτό.

* «Καλό εεεεεεε;». Υπόλειμμα της «κωμικής» καριέρας του Μάρκου Σεφερλή στην τηλεόραση, η οποία θα έπρεπε να είχε σταματήσει στο εξαιρετικά πετυχημένο «Ταξί», όμως δεν. Συνήθως συνοδεύει ένα «αστείο», κάνοντάς το ακόμα χειρότερο.

Ποινή: 50000€ και υποχρεωτική παρακολούθηση όλων των επεισοδίων του «Ταξί». Έξτρα πρόστιμο 1000€ για αναπαραγωγή και των υπόλοιπων ατακών του π.χ. «Αχαχούχα» και «Σωστός».

Εσείς ποιο «αστείο» θα βάζατε στη λίστα και τι πρόστιμο θα επιβάλλατε στον παραβάτη;



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v