Αυτοί είναι οι 100 άνθρωποι που θα πάνε στον Άρη

Η ολλανδική μη κυβερνητική οργάνωση Mars One ανακοίνωσε τους 100 ανθρώπους που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν στον Άρη… για να τον αποικήσουν.
Αυτοί είναι οι 100 άνθρωποι που θα πάνε στον Άρη
Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα (από δω μέχρι τον Άρη) αληθινό: Η λίστα των εκατό ανθρώπων που θα αποικήσουν τον Άρη ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου.

Οι τελικοί συμμετέχοντες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 200.000 άτομα που έκαναν αίτηση συνολικά, και αργότερα μέσα στο χρόνο θα υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμασίες, όπως ασκήσεις στελέχωσης ομάδων και αργότερα απομόνωσης.

Στο τέλος, είκοσι τέσσερις από αυτούς θα επιλεγούν για να επανδρώσουν έξι πληρώματα των τεσσάρων ατόμων, τα οποία η Mars One λέει ότι ελπίζει να ταξιδεύουν στον Κόκκινο Πλανήτη κάθε δύο χρόνια από το 2025, με στόχο να δημιουργήσουν την πρώτη αποικία εκεί.

Η ολλανδική μη κυβερνητική οργάνωση Mars One ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη τεχνολογία για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης πάντα αποτελούσε και αποτελεί ένα δύσκολο πεδίο εξερεύνησης, με μόνο τις μισές από όλες τις μη επανδρωμένες αποστολές να έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Το ταξίδι θα διαρκέσει περί τους επτά μήνες, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΜΙΤ, αν οι πρώτοι εξερευνητές μπορέσουν να προσεδαφιστούν με επιτυχία χρησιμοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογία, θα επιβιώσουν εκεί για 68 ημέρες.

Αλλά τι άνθρωποι είναι αυτοί που επέλεξαν να πάνε στον Άρη χωρίς επιστροφή; Η λίστα των 100 φιναλίστ περιλαμβάνει επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, αλλά και κόσμο που απλά αναζητά την υπέρτατη περιπέτεια: Ένα 20χρονο κορίτσι από την Βολιβία, μια 27χρονη Ρωσίδα, έναν 32χρονο προγραμματιστή από το Βιετνάμ, και πάει λέγοντας.

Γνωρίστε τους 100 υποψήφιους εξερευνητές του Άρη, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v