Μοναχικός Βαλεντίνος: Δέκα δώρα για σένα (και μόνο)

Ολομόναχος του Αγίου Βαλεντίνου; Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και ξόρκισε από πάνω σου την μιζέρια (που σου έχουν επιβάλλει οι υπόλοιποι).
Μοναχικός Βαλεντίνος: Δέκα δώρα για σένα (και μόνο)
 Αν πιστεύεις στην μαγεία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το να την περνάς μόνος φαίνεται βάρβαρο επίπονο δύσκολο. Παντού γύρω κόκκινες καρδούλες, το Facebook και το Instagram γεμίζουν φωτογραφίες με λουλούδια, αρκούδια και – ανατριχίλα – τους φίλους σου αγκαλιά με τα ταίρια τους. Αλλά είναι φίλοι σου και θεωρητικά χαίρεσαι με την χαρά τους. Και γι’ αυτό ακριβώς το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αφήσεις στον έρωτά τους και να επικεντρωθείς στο πιο σημαντικό άτομο της ζωής σου: τον εαυτό σου.

Αλλά αυτό το μονοπάτι είναι περίεργο και κρύβει πολλούς κινδύνους. Δεν θέλεις να καταλήξεις οκλαδόν σε μια γωνία του σπιτιού σου, με το λάπτοπ να σου καίει τα πόδια – η μόνη καυτή παρουσία στη ζωή σου αυτές τις μέρες – κοιτώντας παλιές φωτογραφίες, νιώθοντας πως κάτι έχει πάει πολύ, πολύ στραβά. Όχι, αυτή είναι μια μέρα που θα κάνεις μικρά δωράκια στον εαυτό σου, και ίσως στο τέλος να έχεις μπλοκάρει την άθλια προπαγάνδα της 14ης Φλεβάρη, ότι ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μόνο όταν βρει το άλλο του μισό.

Σοκολάτα
Έλα, είναι το κλασικότερο δώρο αυτής της μέρας. Και δεν χρειάζεται καν να το μοιραστείς. Και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως σου φτιάχνει την διάθεση. Και υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Όπως μία ολόκληρη τούρτα. Και, ειλικρινά, χρειάζεσαι κάποιον να σε πείσει για να αγοράσεις στον εαυτό σου σοκολάτα;
 
Σέξι εσώρουχα
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι άκρως καταναλωτικός, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υποκύψεις. Και αν το καλοσκεφτείς, όταν σου κάνουν δώρο εσώρουχα απλά προβάλλουν πάνω σου την εικόνα που θέλουν να έχουν για σένα. Μπορείς να αγοράσεις τα δικά σου εσώρουχα και να πάρεις τις πιο άγριες πόζες στον καθρέφτη – για τα μάτια σου μόνο.

CD!
‘Ποιος ακούει ακόμα cd;’ σε ακούω να μου φωνάζεις, κι εγώ θα σου πω ότι το να χάνεσαι μέσα σ’ ένα δισκάδικο είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Κι επίσης ότι το να αγοράζεις μουσική online δεν πρόκειται να σε ξεκουνήσει από τον καναπέ. Μπόνους αν πας σε μαγαζί με μεταχειρισμένα και πάρεις ό,τι σου φαίνεται ενδιαφέρον—αν νιώθεις αρκετά περιπετειώδης.

Γεύμα (για έναν)
Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό, σέρβιρέ το και απόλαυσέ το. Αν δεν έχεις χρόνο για την κουζίνα (ή αν δεν ξέρεις απλά να μαγειρεύεις), πάρε delivery. Κι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να φας μισή ώρα να μαλώνεις για το αν θα παραγγείλεις κινέζικο ή πίτσα.

Μοναχικό αλκοόλ
Υπάρχουν δύο εκδοχές αυτής της εικόνας. Ο τύπος που ανοίγει ένα μπουκάλι λευκό κρασί στον πάγκο της κουζίνας και καταλήγει να το στραγγίζει σε μια νύχτα, και ο μυστήριος ξένος στην άκρη του μπαρ. Εσύ στόχευσε για το δεύτερο. Το να πηγαίνεις σε μπαρ μόνος είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ακούγεται, και ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου πιάσει την κουβέντα. Εναλλακτικά...

Αλκοόλ με εξίσου single παρέα!
Έχεις φίλους που είναι εξίσου μόνοι; Ακόμα πιο σημαντικό, έχεις όρεξη να περάσεις χρόνο μαζί τους; Απαγορεύεται αυστηρά η κλάψα και η γκρίνια, θα βγείτε και θα περάσετε όσο καλύτερα σας αφήνει αυτή η καταραμένη μέρα. Με μέτρο η κατανάλωση αλκοόλ, η ήδη εύθραυστη ψυχολογία μπορεί να καταρρεύσει! Ακόμα πιο εναλλακτικά...

Πάρτι για μπακούρια
Όλο και κάποιο μαγαζί κοντά σου θα έχει στήσει ένα πάρτι που οι ερωτευμένοι είναι τόσο ευπρόσδεκτοι όσο τα βαμπίρ στην εκκλησία, που τα ρομαντικά κομμάτια θα παίζουν δυνατά και ειρωνικά και οι μοναχικές ψυχές ψάχνουν ντάμα ή καβαλιέρο για χορό. Προσοχή: τα επίπεδα απελπισίας σ’ αυτά τα πάρτι είναι συνήθως ψηλά, τα μάτια σου δεκατέσσερα.
 
Κινητό στο αθόρυβο
Αυτό ακούγεται καλό στην θεωρία˙ μια μέρα χωρίς καμία ενόχληση από πουθενά. Αλλά, προφανώς, έχεις και δουλειές. Και άτομα που ενδιαφέρονται για σένα. Σκέψου όμως πόσο καλό θα ήταν να έβγαινες offline από τα πάντα για δυο ώρες και να δεις...
 
Μη ρομαντικές ταινίες
Άσε τους δεσμευμένους φίλους σου να υπομείνουν για άλλη μια φορά το Ημερολόγιο (το σκέτο ή της Μπρίτζετ Τζόουνς) και εκτόνωσε όλη την αρνητική ενέργεια που μάζευες, για κάθε καρδούλα και τριαντάφυλλο που είδες σε βιτρίνες, με ένα κλισέ θρίλερ που όποιος κάνει σεξ πεθαίνει πρώτος ή μια κάφρικη κωμωδία. Πες όχι σε οτιδήποτε θα σε κάνει να αναρωτηθείς το νόημα της ζωής, αρκετές ανησυχίες έχεις στο κεφάλι σου.
 
Κάνε αυτό που θες!
Το μαγαζί που ήθελες να πας και όλο το αναβάλλεις; Το βιβλίο που αγόρασες και μαζεύει σκόνη; Το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σου είναι να ξεκινήσεις κάτι ενδιαφέρον που έβρισκες διαρκώς δικαιολογίες για να μην το κάνεις. Ξεκίνα μαθήματα χορού, μάθε στον εαυτό σου μια ξένη γλώσσα (online και δωρεάν!), μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά ό,τι θέλεις και μια ενοχλητική, τελείως αχρείαστη σχέση θα σε εμπόδιζε να το κυνηγήσεις!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v