22 υπέροχες φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων κτιρίων

Απόκοσμα αλλά πάντα γοητευτικά, 22 εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Ευρώπη διηγούνται τις μοναδικές τους ιστορίες μέσα από ισάριθμες εκπληκτικές φωτογραφίες.
22 υπέροχες φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων κτιρίων
Για τον παριζιάνο φωτογράφο Romain Veillon, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια έχουν μια δική τους, απόκοσμη γοητεία. Δεν είναι μόνο η Ιστορία τους, αλλά και ο διαρκής αγώνας της φύσης να επιβιώσει κόντρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και τα δημιουργήματά του, που αποτυπώνεται στις εικόνες του.

«Από τα απομεινάρια του κομμουνισμού στη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, στις απίστευτες βίλλες και τα παλάτια της Ιταλίας, κι από εκεί στα γιγαντιαία εργοστάσια της Γαλλίας και του Βελγίου, προσπαθώ να αποτυπώσω την αισθητική ομορφιά που αναδύεται από το χάος της παρακμής» λέει ο ίδιος.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα όταν η φύση καταλαμβάνει ανθρώπινες κατασκευές, πράγμα που δημιουργεί μοναδική, σουρεαλιστική αίσθηση. Σε βάζει να αναλογιστείς την παρουσία μας στην Γη και το γεγονός ότι δεν είμαστε παρά περαστικοί. Για μένα, είναι κάτι σαν ταξίδι στον χρόνο. Κάθε δωμάτιο είναι ιδιαίτερο και έχει τη δική του Ιστορία».

Πηγή: Bored Panda

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v