Οι απίστευτες ευχές που πραγματοποίησε το Make a Wish

Οι απίθανες ευχές των παιδιών που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες, και οι ιστορίες του πώς πραγματοποιήθηκαν, θα σας κάνουν να χαμογελάσετε –ή και να δακρύσετε.
Οι απίστευτες ευχές που πραγματοποίησε το Make a Wish
Το Make A Wish είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που πραγματοποιεί ευχές μικρών παιδιών τα οποία υποφέρουν από ανίατες, θανατηφόρες ασθένειες. Στα 34 χρόνια λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει μερικές πραγματικά απίθανες ευχές για τους μικρούς του ασθενείς. Ιδού τέσσερις από αυτές, που συγκέντρωσε το Cracked.com.

Ο Craig Shergold και οι ευχετήριες κάρτες του

Το 1989, ο εννιάχρονος Craig Shergold, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, δεν ήθελε απλώς μερικές κάρτες που να του εύχονται καλή ανάρρωση –ήθελε να λάβει περισσότερες κάρτες απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άνθρωπος στον πλανήτη. Πιθανότατα τον έχετε ακουστά τον Craig Shergold: Ήταν το παιδάκι σε ένα από τα μεγαλύτερα chain letters του πλανήτη, που ζητούσε απλώς να του στείλει μια ευχετήρια κάρτα όποιος θα διάβαζε την επιθυμία του. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 1991, το όνομα του Craig φιγουράριζε στο Βιβλίο Γκίνες, με το παγκόσμιο ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων καρτών τις οποίες είχε παραδώσει ο ταχυδρόμος στο σπίτι του στη Βρετανία.

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ: Η ιστορία του Craig έφτασε κάποια στιγμή στα αυτιά ενός πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος επικοινώνησε με την οικογένεια του παιδιού και προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της επέμβασής του, η οποία πέτυχε και ο Craig είναι σήμερα ένας υγιέστατος 34χρονος. Και κάπως έτσι, η πίστη μας στην ανθρωπότητα μπορεί να αποκατασταθεί.

Το Νησί του Gilligan και οι μικροί διασώστες του

Το Νησί του Gilligan ήταν ένα σίριαλ που κόπηκε απότομα στην τρίτη του σαιζόν το 1967, αφήνοντας τον πρωταγωνιστή του (τον Gilligan) και την παρέα του παγιδευμένους στο νησί όπου είχαν ναυαγήσει. Κάποιοι άνθρωποι δέχτηκαν ότι ο αγαπημένος τους ήρωας πέθανε άδοξα στο ερημονήσι –όχι όμως και τα πιτσιρίκια του Make A Wish, που ήθελαν να τον σώσουν. Έτσι, ο ηθοποιός Bob Denver, ο Gilligan της δημοφιλούς σειράς, φόρεσε το 1992 (25 χρόνια μετά την διακοπή της σειράς) το κόκκινο T-shirt και το λευκό καπέλο του και πήγε σε ένα ερημονήσι έξω από τις ακτές της Δυτικής Βιρτζίνια.

Από εκεί τον «έσωσαν» με το πλοίο τους, West Virginia Bell (το οποίο μετονομάστηκε S.S. Minnow για εκείνη τη μέρα) τα παιδάκια του ιδρύματος Make A Wish. Όταν έφτασαν στο νησί, βρήκαν σχεδόν αμέσως τον αγαπημένο τους Gilligan, ο οποίος ανέβηκε στο πλοίο και πέρασε την υπόλοιπη μέρα υπογράφοντας αυτόγραφα και παίζοντας παιχνίδια με τα παιδιά.

Ο Erik και η αρκούδα

Το 1996, ο 17χρονος Erik, που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, ήθελε να σκοτώσει μια αρκούδα. Πριν σκεφτείτε κάτι άσχημο για ένα παιδάκι με τελικό στάδιο καρκίνου (δεν θα το θέλαμε αυτό για εσάς) να σας πούμε ότι επρόκειτο για μια καφέ αρκούδα, το κυνήγι της οποίας ήταν νόμιμο τότε στην Αλάσκα. Το Make A Wish έκανε όλη την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία για να μπορέσει ένας ανήλικος να συμμετέχει στην κυνηγετική περίοδο, όμως οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων δεν είδαν με καλό μάτι την όλη ιστορία.

Η Heidi Prescott, διευθύντρια του Fund for Animals, προσέφερε στον Erik μια φωτογραφική μηχανή, για να φωτογραφίσει την αρκούδα αντί να την σκοτώσει. Ο Pierce Brosnan κάλεσε τον Erik και την οικογένειά του στα γυρίσματα της ταινίας Dante's Peak, για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Ο μικρός αρνήθηκε και τις δύο προσφορές. Διάφορες άλλες προσπάθειες να σταματήσουν τον Erik απέτυχαν, κι έτσι ένα πρωί ο 17χρονος καρκινοπαθής με τον πατέρα του και τον οδηγό τους πήγαν σε μια μυστική τοποθεσία στην Αλάσκα για να κυνηγήσουν την αρκούδα. Το αποτέλεσμα του κυνηγετικού τους ταξιδιού δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Και το Make A Wish δεν ανέλαβε ποτέ ξανά καμία κυνηγετική επιθυμία.

Ο Ben νικά τον καρκίνο

Ο 9χρονος Ben δυσκολευόταν πολύ να διαχειριστεί τις άσχημες παρενέργειες που είχαν οι χημειοθεραπείες για τη λευχαιμία του. Έκανε, λοιπόν, μια ευχή: Ζήτησε ένα video game, με ήρωα τον ίδιο, στο οποίο θα μπορούσε να νικήσει τα μισητά καρκινικά κύτταρα. Η ιστορία του έφτασε στα αυτιά του σχεδιαστή παιχνιδιών Eric Johnston που τότε δούλευε για την LucasArts, κι εκείνος ζήτησε απλώς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, για να μπορέσει να σχεδιάσει το παιχνίδι εκτός του ωραρίου του. Έξι μήνες αργότερα, ο Eric και ο μικρός Ben, έχοντας δουλέψει μαζί, είχαν έτοιμο το Ben's Game.

Το παιχνίδι, που ήταν εξαρχής δωρεάν για download, κυκλοφόρησε το 2004. Οι παίκτες χειρίζονται έναν ήρωα που είναι φτυστός ο Ben, και ο οποίος πολεμά καρκινικά κύτταρα, εξοντώνει τέρατα και αποκρούει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας –όλα αυτά πάνω στο skateboard του. Το Ben's Game είναι διαθέσιμο στα νοσοκομεία όλου του κόσμου. Ο μικρός Ben έδωσε στους ασθενείς έναν τρόπο να ξεχνιούνται, διασκεδάζοντας δωρεάν. Στα 9 του χρόνια. Κατεβάστε το παιχνίδι του από εδώ.

Πηγή: Cracked.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v