Ποιον θα θέλαμε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ποιον θα θέλατε να δείτε στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ιδού δέκα υποψηφιότητες που ταιριάζουν γάντι στο σουρεαλιστικό μας πολιτικό σκηνικό.
Ποιον θα θέλαμε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Οι φετινές γιορτές δεν θα έχουν μόνο κουραμπιέδες και έλατα, μελομακάρονα και κάλαντα, ρεβεγιόν και δώρα. Θα έχουν και πολιτική γεύση, χάρη στην έμπνευση του πρωθυπουργού να προγραμματίσει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2014. Και μπορεί η κυβέρνηση να προτείνει ως υποψήφιο ένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά κακά τα ψέματα, τις πολιτικές περσόνες τις έχουμε βαρεθεί.

Θέλουμε προσωπικότητες που θα αλλάξουν το σκηνικό στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόσωπα που θα φέρουν κάτι το διαφορετικό: Λίγη μαγεία, λίγο γέλιο, λίγη γυναικεία διαίσθηση ή λίγη τρέλα στον προεδρικό θώκο. Γι’ αυτό και σκεφτήκαμε τις παρακάτω υποψηφιότητες που θα ταίριαζαν περισσότερο με το σουρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Την Ντένη Μαρκορά

Την ψηφίζουμε γιατί
: Έχει όσα χρήματα χρειάζεται για να μας ξεχρεώσει, βρίσκεται στο πλάι των μεταναστών (Ρώσων και μη) και έχει class, κάτι που ελάχιστοι πολιτικοί διαθέτουν.

Τον Γκάνταλφ

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Μόνο με ένα μαγικό ραβδί μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση.

Τον σκελετό της Αμφίπολης

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Κάτι μας λέει ότι ακόμη κι αυτός θα ήταν πιο δραστήριος από άλλους προκατόχους της θέσης (ονόματα δεν λέμε-υπολήψεις δεν θίγουμε). Άλλωστε, αν είναι αυτός που πολλοί εύχονται, έχει και σημαντική προϋπηρεσία σε ηγετικό πόστο.

Τον Ντάμπλντορ

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Ο διευθυντής του Χόγκουαρτς είναι ο μόνος μάγος που φοβήθηκε μέχρι και ο Βόλντεμορτ. Πόσο μάλλον η Μέρκελ ή η τρόικα.

Την Καλίσι

Την ψηφίζουμε γιατί:
Είναι καιρός κάποιο κράτος να τιμήσει το δικαίωμα της Daenerys Targaryen στην εξουσία, αφού δεν το κάνουν τα Επτά Βασίλεια του Game of Thrones.

Τον Ευλογητό

Τον ψηφίζουμε γιατί:
Μπορεί να εξαγνίσει την χώρα από διεφθαρμένους αστυνομικούς, αργυραμοιβούς των συνειδήσεων, πρόστυχες ιερόδουλες, ανθρωπόμορφους εμπόρους ναρκωτικών και μιζαδόρους που μαστίζουν την Ελλάδα. Μετανοείτε.

Τον Μάρκο Σεφερλή

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Ταιριάζει απόλυτα με το πολιτικό σκηνικό της χώρας, που είναι για γέλια. Και θα παρακολουθούσαμε κάθε Κυριακή δωρεάν επιθεώρηση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Την Ολίβια Πόουπ

Την ψηφίζουμε γιατί
: Την λύση την οποία χρόνια αναζητούν οι έλληνες πολιτικοί, η ατρόμητη τηλεοπτική fixer που λύνει και δένει στην Ουάσιγκτον μπορεί να την βρει με μια της φράση: «Consider it handled».

Τον Μητσάρα

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Παρά τις ειδήσεις που θέλησαν να τον πεθάνουν, ο Μητσάρας ζει – το απέδειξε και η Αγγελική Νικολούλη. Και θα μας άρεσε να δούμε τα πλακάτ του στην Ηρώδου Αττικού.

Τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Τον ψηφίζουμε γιατί:
Ο Γιωργάρας και η «κυρά» του είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Τον Γιάννη Μπουτάρη

Τον ψηφίζουμε γιατί
: Είναι άδικο να τον απολαμβάνουν μόνο οι Θεσσαλονικείς. Και γιατί δεν είναι σαν τους άλλους πολιτικούς. Και γιατί είχε την καλύτερη προεκλογική καμπάνια ever, την θρυλική fanmade «Μακάρι, Μπουτάρη».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v