Η Αθήνα των Δεκεμβριανών: Δωρεάν ιστορική ξενάγηση

Στην Αθήνα των Δεκεμβριανών μας ξεναγεί αυτή την Κυριακή ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από το 1944.
Η Αθήνα των Δεκεμβριανών: Δωρεάν ιστορική ξενάγηση
Μια πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση στην Αθήνα των Δεκεμβριανών διοργανώνεται για την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, με «ξεναγό» τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από το πρώτο ουσιαστικά επεισόδιο του εμφυλίου πολέμου, τα γεγονότα του εφιαλτικού Δεκέμβρη του 1944 θα ζωντανέψουν μέσα από τόπους μνήμης και τόπους που έχουν παραδοθεί στη λήθη.

Στην περιήγηση αυτή, ο κ. Χαραλαμπίδης θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για το συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα και για τις επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ στην Πλάκα και στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Ακόμη, θα δώσει την εικόνα της ένοπλης αντιπαράθεσης με επι τόπου αναφορές.

Η περιήγηση θα βασιστεί στο υλικό της νέας έρευνας του ιστορικού με τίτλο "Δεκεμβριανά 1944. Η μάχη της Αθήνας", που κυκλοφορεί στις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Το ραντεβού της εκκίνησης είναι στις 11 το πρωί στο Ζάππειο και η κατάληξη στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος στη Λεωφόρο Συγγρού 106 (στάση μετρό Συγγρού-Φιξ), όπου θα γίνει συζήτηση και, αν υπάρξει χρόνος, και η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Δεκεμβριανά 1944- Η Μάχη της Αθήνας».

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v