Παγκόσμια συγκίνηση: Αυτοκτόνησε 29χρονη καρκινοπαθής

Η αμερικανίδα που συντάραξε τον πλανήτη υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία έδωσε χτες τέλος στη ζωή της.
Παγκόσμια συγκίνηση: Αυτοκτόνησε 29χρονη καρκινοπαθής
Η 29χρονη καρκινοπαθής Μπρίτανι Μέιναρντ συντάραξε πριν από λίγο καιρό τον πλανήτη ανακοινώνοντας την ημερομηνία θανάτου της για να προασπίσει το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Λίγες μέρες αργότερα, η Μπρίτανι Μέιναρντ ανέβασε στο YouTube ένα βιντεάκι στο οποίο έλεγε ότι ίσως να ανέβαλε τον θάνατό της. Τελικά, η 29χρονη αμερικανίδα που έπασχε από την πλέον επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, έδωσε χτες (Κυριακή 2 Νοεμβρίου) τέλος στη ζωή της, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Compassion and Choices που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Η Μέιναρντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο τον περασμένο Απρίλιο, και οι γιατροί της έδιναν μόνο έξι μήνες ζωής. Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook την οποία δημοσίευσε το περιοδικό People, η Μέιναρντ έγραψε το Σάββατο: "Σήμερα είναι η ημέρα που επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια εξαιτίας της καταληκτικης νόσου μου, αυτού του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά...αλλά θα μου στερούσε πολλά περισσότερα".


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v