Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μητσάρας των γηπέδων(;)

Η φήμη ότι πέθανε ο Μητσάρας, η εμβληματική μορφή των ελληνικών γηπέδων με τα πανέξυπνα πλακάτ και το μόνιμο χαμόγελο, κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο.
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μητσάρας των γηπέδων(;)
Μία εμβληματική φιγούρα των ελληνικών γηπέδων και όχι μόνο, ο Μητσάρας από την Καλλιθέα δεν θα ξανασηκώσει κάποιο από τα ευφάνταστα πλακάτ του στα ελληνικά γήπεδα και στις διαδηλώσεις της Αθήνας. Αν ισχύουν τα –ανεπιβεβαίωτα ακόμη- δημοσιεύματα που διαδίδονται από το βράδυ της Πέμπτης, ο θρυλικός οπαδός του Πανιωνίου που φρόντιζε να ποζάρει πίσω από προπονητές κατά την διάρκεια δηλώσεών τους ή στις κερκίδες με χιουμοριστικές ατάκες, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως ο θάνατός του δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, καθώς στο νεκροταφείο του Σχιστού όπου υποτίθεται πως έχει ταφεί δεν γνωρίζουν κάτι συγκεκριμένο, ενώ το ληξιαρχείο και ο δήμαρχος Καλλιθέας επίσης δεν έχουν εξακριβώσει το συμβάν.

Βασικό του λημέρι υπήρξε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και δεν έχανε κανέναν αγώνα του Πανιωνίου και παλαιότερα του Εθνικού και της Καλλιθέας. Πολλές όμως είναι οι ιστορίες που τον συνοδεύουν, όπως το κατόρθωμά του να βρεθεί πίσω από τους προπονητές που έκαναν τηλεοπτικές δηλώσεις σε δύο ματς ταυτοχρόνως, αυτά του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη και σε περιστατικά που η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του, όπως τον αγώνα Εθνικός-ΠΑΟΚ το 1982, ο Μητσάρας πόζαρε πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Πέρα όμως από τα γήπεδα, έδινε το "παρών" και σε διαδηλώσεις, όπως αυτές εναντίον της Τρόικας ή του "λουκέτου" της ΕΡΤ, με αντίστοιχα χιουμοριστικά συνθήματα.

Για τον συμπαθή φίλο του ποδοσφαίρου που «όργωνε» τα γήπεδα εδώ και αρκετές δεκαετίες, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας έγραψε τα εξής στο Facebook:

«Απίστευτο! Έφυγε ο Μητσάρας μας απλά και αθόρυβα χωρίς να μας αποχαιρετίσει! Η φιγούρα του όμως παραμένει παντού στους δρόμους, στα πάρκα, στα μαγαζιά, στο γήπεδο… Αλλά προπάντων στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας. Πραγματικά η μορφή του θα λείψει σε όλους τους Καλλιθεάτες από 3 ως 103 χρόνων! Ποιος δεν γνώριζε τον Μητσάρα, τον φίλο των ανθρώπων, των ζώων, των φύλλων και των δένδρων, τον κατ’ επιλογήν άστεγο που περιφρονούσε προκλητικά τα υλικά αγαθά και στα τεράστια πλακάτ καυτηρίαζε τους πάντες και τα πάντα…»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v