Δεκαπενταύγουστο με καύσωνα προβλέπει η ΕΜΥ

Στους 41 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με το δελτίο καιρού που προβλέπει μίνι καύσωνα. Δείτε πότε θα υποχωρήσει.
Δεκαπενταύγουστο με καύσωνα προβλέπει η ΕΜΥ
Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ από την Τετάρτη ως και το Σάββατο 16 Αυγούστου, με αποκορύφωμα του μίνι καύσωνα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και ο υδράργυρος θα φτάσει ως και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και τους 37 στη Νότια, την Πέμπτη στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς και την Παρασκευή τους 40 με πιθανότητα να φτάσει τους 41 στο εσωτερικό της Ανατολικής Ελλάδας.

Ανάσα από τον καύσωνα αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια, που θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την Κυριακή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μέτρα που θα πρέπει να πάρουν οι πολίτες για να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες «παρενέργειες» της ζέστης:
- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.
- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών.
- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και κάλυψη κεφαλιού (χρήση ομπρέλας κ.λπ.).
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
- Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως, πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και πάσης φύσεως φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά και ελαφρύ ντύσιμο σε βρέφη και παιδιά.

Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v