Τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ

Pele, Maradona, Ronaldinho, Owen, Bergkamp. Συγκεντρώσαμε τα δέκα πιο εντυπωσιακά γκολ που σημειώθηκαν ποτέ σε αγώνες του Μουντιάλ. Απολαύστε ελεύθερα.
Τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ
Γκολ: Η απόλυτη δικαίωση, ο ύψιστος στόχος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στην ιστορία του θεσμού του Μουντιάλ, οι φαν της στρογγυλής θεάς είχαν την ευκαιρία να δουν εκατοντάδες γκολ με κάθε πιθανό συνδυασμό.

Κάποια από αυτά, ήταν τόσο εντυπωσιακά τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία τους, που δικαίως άφησαν ιστορία. Παρακάτω προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε δέκα από αυτά, γνωρίζοντας ότι στο μυαλό των περισσοτέρων ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα που παραλείψαμε.

Μην διστάσετε λοιπόν να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Carlos Alberto, Βραζιλία – Ιταλία
Η Βραζιλία αποτελείωσε την Ιταλία στο Μουντιάλ του ’70 παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο: άψογη κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση και μια σειρά από πάσες που κάνουν τον αντίπαλο να τα χάσει. Επτά βραζιλιάνοι ακούμπησαν τη μπάλα πριν την πάρει ο Πελέ και τη στρώσει στον Carlos Alberto για να εξαπολύσει ένα βολέ – κεραυνό με το δεξί του πόδι.


Michael Owen, Αγγλία – Αργεντινή, 1998
Το παιδί – θαύμα (18 χρονών τότε) Michael Owen άφησε άφωνο το ποδοσφαιρόφιλο σύμπαν με αυτήν του την εκπληκτική ενέργεια ενάντια στην Αργεντινή. Αφού πήρε τη πάσα του Beckam, άφησε σύξυλο πίσω του τον Jose Chamot, προσποιήθηκε στον Roberto Ayala και εκτέλεσε στον τερματοφύλακα Carlos Roa με εξαιρετικό σουτ.


Arie Haan, Ολλανδία – Ιταλία, 1978
Ο Ολλανδός Arie Haan σουτάρει από το… σπίτι του και η μπάλα πάει συστημένη στη δεξιά γωνία του Ιταλού τερματοφύλακα. Ο ορισμός του σουτ- βολίδα.


Manuel Negrete, Μεξικό – Βουλγαρία, 1986
Η κορυφαία στιγμή της ομάδας του Μεξικού στο Μουντιάλ του ’86 ήταν η στιγμή όπου ο Manuel Negrette κοντρολάρει εκπληκτικά τη μπάλα στη κορυφή της μεγάλης περιοχής και αφού παίξει το ένα-δύο με τον Javier Aguirre στέλνει με ένα απίστευτο ψαλιδάκι τη μπάλα στα δίχτυα.


Ronaldinho, Βραζιλία – Αγγλία, 2002
Ναι, ο Seaman ήταν εκτός θέσης. Και πάλι όμως, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Απολαύστε το.


Esteban Cambiasso, Αργεντινή – Σερβία, 2006
Η Αργεντινή έδωσε μια εκπληκτική παράσταση – υπόδειγμα ποδοσφαιρικής ευφυΐας μέσα σε 58 δευτερόλεπτα ανταλλάσοντας 25 πάσες με πρωταγωνιστές εννέα παίκτες, η οποία κατέληξε σε εκπληκτικό τακουνάκι από τον Hernan Crespo στον Cambiasso για να σκοράρει το 6-0.


Saeed Al – Owairan, Σαουδική Αραβία – Βέλγιο, 1994
Ο «Μαραντόνα των Αράβων» κέρδισε επάξια το ψευδώνυμό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, τρέχοντας μόνος του όλο το γήπεδο σε μια εκπληκτική κούρσα η οποία κατάληξε σε ένα εντυπωσιακό γκολ.


Dennis Bergkamp, Ολλανδία – Αργεντινή, 1998
Ο Ολλανδός striker κοντρολάρει με το δεξί πόδι από την εκπληκτική μπαλιά του Frank de Boer, στέλνει για… κρεατικά τον αμυντικό Roberto Ayala πάλι με το δεξί πόδι ντριμπλάροντάς τον και σκοράρει ξανά με το δεξί στην άλλη άκρη του τέρματος. Ίσως η απόλυτη έκφραση του τρίπτυχου «κοντρόλ – τεχνική – τελείωμα».


Pele, Βραζιλία - Σουηδία, 1958
Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό Top 10 με τα γκολ του Πελέ σε Μουντιάλ – 12 σε τέσσερεις διοργανώσεις – όμως αν είχαμε να ξεχωρίσουμε ένα γκολ του «μάγου», τότε αυτό θα ήταν η εκπληκτική ενέργειά του εναντίον της Σουηδίας.


Diego Maradona, Αργεντινή – Αγγλία, 1968
Λίγα λεπτά μετά το διάσημο «Χέρι του Θεού», ο Ντιέγκο Μαραντόνα μας χάρισε, χωρίς υπερβολές, το ομορφότερο γκολ όλων των εποχών σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Οι… φιναλίστ
Θα ήταν άδικο ελέω Top 10 να αφήσουμε απ’ έξω το εκπληκτικό γκολ «κοντρόλ με το στήθος, βολέ – κεραυνός» του Maxi Rodriguez στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Μεξικό το 2006 για το 2-1 και την πρόκριση της ομάδας του, την απίστευτη κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ της Βουλγαρίας εναντίον του Περού το 1970 η οποία κατέληξε σε γκολ του Dinko Dermendzhiev και το εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ (ή μήπως σέντρα;) του βραζιλιάνου Nelinho κόντρα στην Ιταλία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v