Τι έγινε μετά τη νίκη της Εθνικής

Οι πανηγυρισμοί και οι «σέλφι», η θριαμβική υποδοχή στο αεροδρόμιο, η διαμάχη για το πέναλτι και τα σχόλια του ξένου τύπου για την πρόκριση της Εθνικής στους 16 του Mundial.
Τι έγινε μετά τη νίκη της Εθνικής
Με έξαλλο τρόπο πανηγύρισαν την επεισοδιακή πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους 16 του Mundial όχι μόνο οι διεθνείς μας παίκτες αλλά και οι έλληνες φίλαθλοι σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Μετά την νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού στο προτελευταίο λεπτό με το πέναλτι του Σαμαρά, ο Γιώργος Τζαβέλλας συγκέντρωσε ολόκληρο το ρόστερ για την καθιερωμένη selfie στα αποδυτήρια, ενώ στο πούλμαν που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, δεν έλειψαν τα συνθήματα, οι πανηγυρισμοί, τα τραγούδια και τα αστεία μεταξύ των παικτών.



Εν τω μεταξύ, είχε ανάψει στο διαδίκτυο η συζήτηση για το κατά πόσο το πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς στο 92’ ήταν… ανύπαρκτο – η τελική ετυμηγορία, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, δικαιώνει την Εθνική. Οι αθηναίοι φίλαθλοι, πάντως, είχαν ήδη ξεχυθεί στους δρόμους, με τελικό προορισμό των πανηγυρισμών την Ομόνοια, ενώ και τα κέντρα πολλών ακόμη ελληνικών πόλεων έζησαν στιγμές Euro 2014 – δείτε το παρακάτω video.



Το αεροπλάνο που μετέφερε την ελληνική αποστολή στην βάση της, στο Αρακαζού, έτυχε θερμής υποδοχής, με τιμές θριαμβικές, καθώς οι βραζιλιάνοι καλωσόρισαν τους Έλληνες με πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν αψίδα νερού, ενώ οι παίκτες αποθεώθηκαν από φιλάθλους και στο ξενοδοχείο τους.



Η πρόκριση της Ελλάδας στους 16 του (ούτως ή άλλως γεμάτου εκπλήξεις και ανατροπές) φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο. Δείτε παρακάτω τι έγραψαν ορισμένα από τα πιο γνωστά έντυπα του κόσμου:

«Οι Ελέφαντες έπεσαν από τον Όλυμπο», έγραψε η Equipe παίζοντας με την μυθολογία και τα ονόματα των δύο χωρών. «Ασυνήθιστα επιθετική η Ελλάδα – γερά νεύρα ο Σαμαράς, η Ελλάδα συνεχίζει», σημείωσε το Kicker. «Η λέξη είναι Ελλάδα!», ανέφερε η Daily Mail κάνοντας λόγο για τις καρδιές των Ιβοριανών που έσπασε ο Σαμαράς. Για Ελληνική Εποποιΐα έκανε λόγο το δίκτυο AS. «Δραματική πρόκριση της Ελλάδας με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε από τη γραμμή του πέναλτι σφραγίζοντας την πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των 16 και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα», μετέδωσε το BBC.

«Ελληνική τρέλα! Κοιτάξτε Ιταλοί, έτσι γίνεται! Η Ελλάδα πέτυχε νίκη με 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού. Απίστευτο: Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις δύο (!) τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία, που με δύο γκολ δεν τα κατάφερε! Αλλά οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό», έγραψε η γερμανική Bild, ενώ για την ανατροπή και το δίδυμο Σαμαρά-Σάμαρη έκαναν λόγο στις ιστοσελίδες τους η Uefa, η Welt, η ιταλική Corriere dello Sport και τo κανάλι ZDF. Σήμερα, Τετάρτη, η Google αφιέρωσε το doodle της στην Εθνική, η οποία πλέον στρέφει το βλέμμα στον νοκ άουτ προημιτελικό της Κυριακής, απέναντι στην Κόστα Ρίκα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v