O Donald Duck έγινε 80 χρονών!

Η πιο αξιολάτρευτη πάπια της μικρής και της μεγάλης οθόνης έκλεισε αισίως τα 80 έτη ζωής. Δείτε την πρώτη ταινία του Donald Duck και 5 πράγματα που του λείπουν.
O Donald Duck έγινε 80 χρονών!
«Μία από τις μεγαλύτερες χαρές που έχουμε στη δουλειά μας εδώ στο στούντιο είναι οι καλές σχέσεις που διακατέχουν την καρτουνίστικη οικογένειά μας. Ο Μίκυ, ο Πλούτο, ο Γκούφι και όλη η συμμορία ήταν πάντα ευχάριστοι στη συνεργασία. Όμως όπως και σε κάθε μεγάλη οικογένεια, έχουμε ένα προβληματικό παιδί. Έχετε δίκιο, είναι ο Ντόναλντ Ντακ».
 
Με αυτά τα λόγια περιέγραψε κάποτε ο Walt Disney το… πουπουλωτό του παιδί, το οποίο έκλεισε φέτος αισίως τα ογδόντα έτη ζωής. Είναι έξι χρόνια νεώτερος από τον παλιόφιλό του Mickey και – για να είμαστε ειλικρινείς – φαίνεται σα να μην έχει περάσει ούτε ένα έτος από πάνω του.

Επίσης, επιμένει να κυκλοφορεί χωρίς εσώρουχα.

Μέσα από την τεράστια δεξαμενή καρτούν του Disney, ο Donald είναι ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας με το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταυτιζόμαστε περισσότερο, χάρη στην ανθρώπινη προσωπικότητά του. Συχνά πυκνά ζηλεύει την δημοσιότητα του Μίκυ (και ποιος δεν θα το έκανε άλλωστε;), θυμώνει εύκολα με τα άτακτα ανίψια του Χιούι, Ντιούι και Λιούι και ενίοτε παθαίνει εμμονή με τα χρήματα. Και πάλι όμως, τα αρνητικά του αυτά στοιχεία είναι εκείνα που τον έκαναν αγαπητό σε εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Η πρώτη «φωνή» για τον διάσημο πάπιο ήταν από τον Clarence Nash στον οποίο οφείλει την χαρακτηριστική ομιλία του. Μετά τον θάνατο του Nash το 1985, τη σκυτάλη πήρε ο Tony Anselmo ο οποίος αποτελεί τη «φωνή» του μέχρι και σήμερα. Η πρώτη εμφάνιση του Donald στο γυαλί ήταν στις 9 Ιουνίου του 1934 σε ένα επεισόδιο της σειράς Silly Symphony. Γι’ αυτόν τον λόγο και η 9η Ιουνίου αποτελεί τη «γενέθλια» ημέρα του.

Δείτε το βίντεο με την παρθενική του εμφάνιση εδώ.



Αν πάντως θέλετε να του πάρετε δώρο για τα γενέθλιά του ιδού μερικές προτάσεις που ενδεχομένως να εκτιμήσει:

* Ένα Όσκαρ. Δέκα μικρού μήκους ταινίες με τον Mickey έχουν κατά καιρούς προταθεί για Όσκαρ. Ο Donald δεν παρέλαβε ποτέ κανένα βραβείο, ούτε ήταν ποτέ υποψήφιος.

* Baby Sitting στα ανίψια του. Θα τον ανακουφίσετε πολύ, να είστε σίγουροι.

* Ένα ταξιδάκι σε κάποιο από αυτά τα resort με τα πανάκριβα spa μπας και καταφέρει να χαλαρώσει καθόλου από εκρήξεις θυμού όπως αυτή εδώ.

* Μια δική του ταινία. Το παιδί έκλεισε τα ογδόντα και δεν έχει δική του ταινία; Ντροπή!

* Εσώρουχα. Μάλλον ήρθε η ώρα ο γερό-Donald να ρίξει κάτι πάνω του (ή καλύτερα… κάτω του!).

Χρόνια πολλά Donald!

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v