Ο Αριστοτέλης διασημότερος άνθρωπος στην Ιστορία!

Το ΜΙΤ έχρισε τον Αριστοτέλη διασημότερο άνθρωπο όλων των εποχών, ενώ στην κορυφαία δεκάδα περιλαμβάνονται άλλοι 5 Έλληνες.
Ο Αριστοτέλης διασημότερος άνθρωπος στην Ιστορία!
Ποιος είναι ο διασημότερος άνθρωπος που πέρασε από την Ιστορία; Το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) φρόντισε να απαντήσει τεκμηριωμένα στην ερώτηση, συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα των τελευταίων έξι χιλιάδων ετών και η απάντηση είχε… ελληνικό χρώμα: Ο Αριστοτέλης.

Την κορυφαία θέση στην δεκάδα του συγκεκριμένου προγράμματος, που ονομάστηκε «Pantheon» έλαβε ο έλληνας φιλόσοφος, ενώ στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται άλλοι πέντε αρχαίοι έλληνες: Ο Πλάτωνας στη δεύτερη θέση, ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας. Οι έλληνες φιλόσοφοι ξεπερνούν μάλιστα στην κατάταξη ακόμη και τον Ιησού. Συγκεκριμένα, οι 10 διασημότεροι άνθρωποι των τελευταίων έξι χιλιάδων ετών σύμφωνα με το MIT είναι οι εξής:

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Στην διαδικτυακή παρουσίαση του εγχειρήματος, μπορείτε να περιηγηθείτε στις διασημότερες προσωπικότητες ανά χώρα, ανά επάγγελμα και ανά περίοδο. Για παράδειγμα, διασημότερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα ανακηρύχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, διασημότερος καλλιτέχνης ο Άντι Γουόρχολ και διασημότερος ηγέτης ο Ιούλιος Καίσαρας.

Περιηγηθείτε κι εσείς στις λίστες του «Pantheon» εδώ.
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v