SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα του Μεσοπολέμου!

Την Αθήνα του 1924 μας συστήνουν την Κυριακή οι atenistas, καλώντας μας να διαλευκάνουμε το μυστήριο ενός φόνου στο κέντρο της πόλης.

Κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα του Μεσοπολέμου!

Την Κυριακή 16 Μαρτίου η ομάδα Πόλις των atenistas, με την υποστήριξη της πεπειραμένης σε παιχνίδια πλοήγησης ομάδας “Πλήρωμα 94″ από την Πάτρα, μας προσκαλεί σε μια διαφορετικού τύπου αποκάλυψη της αθηναϊκής ιστορίας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης, ένα κυνήγι θησαυρού, εμπνευσμένο από την πιο γοητευτική εποχή της σύγχρονης ιστορίας μας: το Μεσοπόλεμο.

Ένας συγγραφέας, ένας σύμβουλος εποχής, ένας σκηνοθέτης, ένας DJ, δύο σκηνογράφοι, δεκατέσσερις χορευτές, πέντε μουσικοί, δεκαπέντε ηθοποιοί, τριάντα κομπάρσοι, πενήντα κοστούμια, έντεκα μεσοπολεμικά σημεία του κέντρου, πέντε σκηνικά, ένας μεγάλος νικητής. Αυτό είναι το… μεσοπολεμικό κυνήγι θησαυρού σε αριθμούς.

Πόθοι, πάθη και έρωτες ξεδιπλώνονται σε έντεκα μεσοπολεμικά σημεία του κέντρου για να μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αθήνα του 1924. Ένας φόνος και η διαλεύκανση του θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της μεσοπολεμικής Αθήνας: η αρχιτεκτονική, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις , η γενιά του ’30, η γένεση του εθνικού θεάτρου, οι μουσικές και εικαστικές επιρροές, τα λαϊκά και αστικά στρώματα, οι πρόσφυγες. Αναζητήστε το δολοφόνο, ξεδιπλώστε το κουβάρι της ιστορίας, μεταφερθείτε στο μεσοπόλεμο και διεκδικήστε το δώρο του νικητή.

Πώς συμμετέχετε:
1. Εγγράφεστε σε μία από τις ομάδες που σχηματίζονται στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε την ομάδα σας, και να κάνετε προ-εγγραφή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

2. Μελετήστε τόσο το γράμμα όσο και το φυλλάδιο με τις πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο του αθηναϊκού μεσοπολέμου.

Σημείο συνάντησης:
Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 (όπου θα γίνονται και επιτόπιες εγγραφές για όσους δεν σχημάτισαν ομάδες)
Ώρα έναρξης 11:30 και λήξης 14:30
Από τη λήξη του παιχνιδιού και έως τις 15:00 μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Ρεξ για την ανακοίνωση των νικητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2