Κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα του Μεσοπολέμου!

Την Αθήνα του 1924 μας συστήνουν την Κυριακή οι atenistas, καλώντας μας να διαλευκάνουμε το μυστήριο ενός φόνου στο κέντρο της πόλης.
Κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα του Μεσοπολέμου!
Την Κυριακή 16 Μαρτίου η ομάδα Πόλις των atenistas, με την υποστήριξη της πεπειραμένης σε παιχνίδια πλοήγησης ομάδας “Πλήρωμα 94″ από την Πάτρα, μας προσκαλεί σε μια διαφορετικού τύπου αποκάλυψη της αθηναϊκής ιστορίας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης, ένα κυνήγι θησαυρού, εμπνευσμένο από την πιο γοητευτική εποχή της σύγχρονης ιστορίας μας: το Μεσοπόλεμο.

Ένας συγγραφέας, ένας σύμβουλος εποχής, ένας σκηνοθέτης, ένας DJ, δύο σκηνογράφοι, δεκατέσσερις χορευτές, πέντε μουσικοί, δεκαπέντε ηθοποιοί, τριάντα κομπάρσοι, πενήντα κοστούμια, έντεκα μεσοπολεμικά σημεία του κέντρου, πέντε σκηνικά, ένας μεγάλος νικητής. Αυτό είναι το… μεσοπολεμικό κυνήγι θησαυρού σε αριθμούς.

Πόθοι, πάθη και έρωτες ξεδιπλώνονται σε έντεκα μεσοπολεμικά σημεία του κέντρου για να μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αθήνα του 1924. Ένας φόνος και η διαλεύκανση του θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της μεσοπολεμικής Αθήνας: η αρχιτεκτονική, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις , η γενιά του ’30, η γένεση του εθνικού θεάτρου, οι μουσικές και εικαστικές επιρροές, τα λαϊκά και αστικά στρώματα, οι πρόσφυγες. Αναζητήστε το δολοφόνο, ξεδιπλώστε το κουβάρι της ιστορίας, μεταφερθείτε στο μεσοπόλεμο και διεκδικήστε το δώρο του νικητή.

Πώς συμμετέχετε:
1. Εγγράφεστε σε μία από τις ομάδες που σχηματίζονται στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε την ομάδα σας, και να κάνετε προ-εγγραφή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

2. Μελετήστε τόσο το γράμμα όσο και το φυλλάδιο με τις πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο του αθηναϊκού μεσοπολέμου.

Σημείο συνάντησης:
Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 (όπου θα γίνονται και επιτόπιες εγγραφές για όσους δεν σχημάτισαν ομάδες)
Ώρα έναρξης 11:30 και λήξης 14:30
Από τη λήξη του παιχνιδιού και έως τις 15:00 μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Ρεξ για την ανακοίνωση των νικητών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v