Μια ερωτική επιστολή από την εποχή των Βίκινγκ!

Ένας διδακτορικός φοιτητής από το Όσλο υποστηρίζει ότι κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει μια αρχαία ανάγλυφη… ερωτική επιστολή.
Μια ερωτική επιστολή από την εποχή των Βίκινγκ!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μηνύματα αγάπης αντάλλαζαν οι… Βίκινγκς πριν από περίπου 900 (και βάλε) χρόνια; Αν ναι, τότε ένας διδακτορικός φοιτητής από το Όσλο, ο Jonas Nordby, πιθανώς να είναι ο άνθρωπός σας.

Όπως δήλωσε εδώ πιστεύει, ότι μία αρχαία ανάγλυφη επιγραφή γραμμένη πάνω σε ένα κομμάτι οστού, είναι μια ερωτική επιστολή από την εποχή των Βίκινγκς.

Μάλιστα, ένα από τα πολλά μηνύματα που αναγράφονται πάνω στο οστό, και τα οποία κατάφερε να αποκωδικοποιήσει, λέει «Φίλα με».

Ο νεαρός φοιτητής πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο με τον περίεργο σκανδιναβικό κώδικα Jötunvillur, ο οποίος χρονολογείται από τις αρχές του 9ου αιώνα.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι Βίκινγκ χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφία για να κρύβουν τα μυστικά τους μηνύματα, αλλά εγώ πιστεύω ότι οι κώδικες χρησιμοποιούταν περισσότερο για χαβαλέ. Έχουμε λίγα στοιχεία τα οποία να υποδηλώνουν ότι οι ρουνικοί κώδικες χρησιμοποιούνταν για να κρύβουν ‘ευαίσθητα’ μηνύματα», δήλωσε ο Nordby στο Forskning, ένα επιστημονικό site.

«Είναι σαν να λύνεις ένα παζλ. Σταδιακά άρχισα να αναγνωρίζω ένα συγκεκριμένο πρότυπο, μέσω του οποίου κατάφερα να βρω ορισμένες λέξεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ευρήματα του Nordby, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Ρουνικών Σπουδών.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v