Γιατί μισώ τον Άγιο Βαλεντίνο

Η πιο γελοία γιορτή του έτους έφτασε και εμείς βρίσκουμε μπόλικους λόγους για τους οποίους ο Άγιος Βαλεντίνος είναι, τουλάχιστον, εκνευριστικός.
Γιατί μισώ τον Άγιο Βαλεντίνο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όσο γραφικό έχει καταντήσει να γιορτάζεις την «Ημέρα των Ερωτευμένων», άλλο τόσο γραφικό είναι να την κράζεις κιόλας. Όμως δεν θα μπορούσαμε να μην τρολάρουμε την μοναδική «γιορτή» της χρονιάς η οποία είναι το ίδιο σημαντική με το αν θα ψήσεις το κοτόπουλο φούρνου στον αέρα ή στις αντιστάσεις.

Ιδού λοιπόν γιατί μισώ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

* Γιατί τα πιο μπετόν αρμέ κλισέ των ρομαντικών ταινιών κάνουν παρέλαση από τους τηλεοπτικούς μου δέκτες με ρυθμούς πολυβόλου.

* Γιατί στο ραδιόφωνο δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις έστω και μια φορά Χατζηγιάννη, Παντελίδη, Celine Dion, Eros Ramazzoti (το λέει και το όνομά του) και Leonard Cohen. Κάτι δηλαδή σαν τα Χριστούγεννα με τους Wham.

* Γιατί τα σοκολατάκια παχαίνουν.

* Γιατί είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο αντίστοιχος Χριστιανός Άγιος είναι ο Άγιος Υάκινθος. Ορίστε μας!

* Γιατί τα δώρα γίνονται από υποχρέωση και χωρίς καθόλου φαντασία. Αρκουδάκια, σοκολατάκια, λουλούδια, περιδέραια, κολόνιες, τούρτες, καραμέλες κτλ.

*Γιατί, όπως και να το δεις, είναι τραγικό να αποκαλείς τον/την σύντροφό του «Βαλεντίνο» ή «Βαλεντίνα». Κώστα/Μαρία με λένε γ*&^%^*&!

* Γιατί όλο και κάπου, κάποιος θα σε ρωτήσει «Εσύ τι θα κάνεις του Αγίου Βαλεντίνου;». Και θα αναγκαστείς να τον κοπανήσεις φωνάζοντας επαναλαμβανόμενα «Τίποτα,τίποτα, τίποτα!».

* Γιατί η εικόνα ενός υπέρβαρου αγγελουδιού που αμολάει βέλη δεξιά και αριστερά είναι τουλάχιστον τραγική.

* Γιατί τα εστιατόρια χρεώνουν… βαλεντινιάτικα τα μενού εκείνη την ημέρα. Πίτσα και πάλι πίτσα ρε. Άντε και κανά σουβλάκι. Με έξτρα τζατζίκι και καυτερό πιπέρι.

* Γιατί δεν γλιτώνεις το δούλεμα έχεις - δεν έχεις γκόμενα/ο.

* Γιατί η σύντροφός σου, ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα εκείνη την ημέρα, είναι σίγουρο ότι θα φορέσει εσώρουχα – μπλοκμπαστεριά, τα οποία θα είναι στην καλύτερη περίπτωση αστεία. Οι απόκριες δεν ήρθαν ακόμα αγάπη μου.

* Γιατί ο σύντροφός σου παίζει και να στραβώσει αν δεν του πεις όλο χαρά «Χρόνια πολλά αγάπη μου!».

* Γιατί όλα μα όλα τα ζευγάρια γύρω σου προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους (και εσένα) ότι είναι ευτυχισμένοι μαζί. Ενώ κατά πάσα πιθανότητα την προηγούμενη μέρα ήταν στο χείλος του χωρισμού.

* Γιατί θα ξοδέψεις πιο πολλά λεφτά σε μία ημέρα απ’ ότι όλη την εβδομάδα. Άγιος Βαλεντίνος = Χριστούγεννα = Υπέρμετρος Καπιταλισμός χωρίς λόγο.

Bonus: Τα Anti-Valentines party στην Αθήνα για τους… μερακλήδες

* To Zaf (Αγίας Ειρήνης 8) δηλώνει ότι ο Έρως «είναι ένας ανατριχιαστικός γυμνός χοντρονάνος» και διοργανώνει party με τον Vafris στα decks.

* To Remedy Live Club επιμένει μεταλλικά και φιλοξενεί τους Έλληνες death metallers Arotron, όπως επίσης και Dj set από τον Nikos Mac του περιοδικού Metall Hammer.

* Sτο Death Disco οι Chemical Circus σε συνεργασία με τους Dr. D., Fanis S. και Pan Atreides, διοργανώνουν μια βραδιά διαφορετική από τα συνηθισμένα valentine parties με τις καλύτερες και πιο δυνατές επιλογές από Industrial, EBM, TBM, Aggrotech, Dubstep κ.λπ. Bonus η γνωστή go-go dancer & alt model, Absinthia, η οποία θα διαμελίσει (κυριολεκτικά) τα στερεότυπα του ρομαντικού πνεύματος της γιορτής αυτής. Στον δεύτερο όροφο, για όσους αναζητούν μια καινούρια γνωριμία, θα διοργανωθούν Blind Dates στα οποία θα δίνεται η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να μοιραστεί ένα τραπέζι δυο ατόμων με έναν άγνωστο/η. Αυτά είναι.

* Το Rainbow Rock Bar στήνει ένα θορυβώδες party για την πιο εκκωφαντική μπάντα του πλανήτη, τους Motorhead, με την tribute band No Remorse, επί σκηνής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v