Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από θεομηνίες

Ένας φωτογράφος πλησίασε… στο μάτι του κυκλώνα, τραβώντας εντυπωσιακές εικόνες από τις επιβλητικότερες θεομηνίες των τελευταίων δέκα χρόνων.
Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από θεομηνίες
Φοβεροί τυφώνες που τον πλησιάζουν απειλητικά. Επικοί κεραυνοί και μαύρα σύννεφα που θυμίζουν… Αποκάλυψη. Καταιγίδες και φονικοί κυκλώνες. Τίποτα από τα παραπάνω δεν πτόησε τον Mike Hollingshead, τον φωτογράφο που στάθηκε μπροστά σε κάθε είδους θεομηνία και την απαθανάτισε με τον φακό του.

Ο 37χρονος καλλιτέχνης από την Νεμπράσκα ταξιδεύει διανύοντας πάνω από 32.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, για να βρεθεί κυριολεκτικά… στο μάτι του κυκλώνα. «Έχω οδηγήσει πάνω από οκτώ ώρες μόνο και μόνο για να φτάσω κάπου όπου τελικά τίποτα δεν συνέβη», δήλωσε στο Wired.com. Αλλά το επίμονο κυνήγι της φύσης απέδωσε καρπούς στο σύνολο, αφού μετά από μία δεκαετία γεμάτη επικίνδυνα κλικ, συγκέντρωσε υλικό το λιγότερο εντυπωσιακό.

Στις φωτογραφίες που μπορείτε να απολαύσετε… από την ασφάλεια του σπιτιού σας, παρακάτω, θα δείτε τα επιβλητικά σκηνικά που είδε από κοντά ο φωτογράφος, από την Νεμπράσκα μέχρι την Οκλαχόμα και το Κάνσας, όπου χτυπούσε κάθε φορά η φύση τις ΗΠΑ.

*Τα σύννεφα πυκνώνουν σε κυκλικούς σχηματισμούς πάνω από τη γη της Νεμπράσκα, αλλά ο ήλιος ακόμη αχνοφαίνεται (2004)


*Σπάνιο φαινόμενο ροζ σχηματισμών στον ουρανό της βόρειας Οκλαχόμα


*Το χαλάζι που πέφτει στην νότια Ντακότα συχνά ξεπερνά σε μέγεθος μια μπάλα του baseball, ακόμη και το καλοκαίρι


*Ομιχλώδης καταιγίδα «πνίγει» την περιοχή Badlands της Νότιας Ντακότα (Ιούνιος 2008)


*Ο τυφώνας του 2010 στην νοτιανατολική Ντακότα μόλις που προσπέρασε την μικρή πόλη Bowdle


*Τον σχηματισμό καταιγίδας που βλέπετε οι κάτοικοι της Νεμπράσκα τον αποκαλούν «το στόμα της φάλαινας»


*Η καταιγίδα περνά πάνω από ένα parking φορτηγών στο York. Μετά από μισή ώρα, η περιοχή Aurora της ίδιας πολιτείας βιώνει τον εφιάλτη ενός τυφώνα, που προκάλεσε το ίδιο φαινόμενο (2009)


*Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πώς κινείται το ομολογουμένως εντυπωσιακό φαινόμενο που απειλεί το Grand Island της Νεμπράσκα (2005)


*Ο σπειροειδής σχηματισμός πλησιάζει τη νότια Iowa, προκαλώντας μια σειρά από κυκλώνες κοντά στην πόλη Coin (2004)




Πηγή
Wired.com
Φωτογραφίες: Mike Hollingshead©

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v