12 παράξενα ρεκόρ σε φωτογραφίες

Γιγάντιες ομελέτες, μαραθώνια γλωσσόφιλα και ποδηλατάδες πάνω σε μπουκάλια μπύρας: Δείτε τα πιο αλλόκοτα ρεκόρ να σπάνε… στην οθόνη σας.
12 παράξενα ρεκόρ σε φωτογραφίες
Πόσους τόνους ζυγίζει η μεγαλύτερη ομελέτα του κόσμου; Γιατί μια νύφη από τη Ρουμανία χρειάστηκε… μερικά χιλιόμετρα τούλι; Για πόση ώρα μπορεί κανείς να στριφογυρίσει μια μπάλα του μπάσκετ πάνω σε μια οδοντόβουρτσα; Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες βρίσκονται αποτυπωμένα στις παρακάτω φωτογραφίες, που αποδεικνύουν ότι όλα είναι πιθανά – όσο «κουφά» κι αν ακούγονται.


Ο εικονιζόμενος, με το παρατσούκλι Sweet Pepper Klopek συσπάται ολόκληρος καθώς καταφέρνει να σηκώσει ένα σφυρί 4,55 κιλών με σχοινιά που γάντζωσε στα μάγουλά του. Ελαφρώς (έως βαθέως) αποτρόπαιο, το συγκεκριμένο ρεκόρ καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες στις 30 Οκτωβρίου του 2013, κατά την διάρκεια της Εθνικής Έκθεσης του Βανκούβερ.


Ένας άνδρας ποζάρει με τα εσώρουχά του στην πλατεία Times της Νέας Υόρκης, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης με σκοπό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των περισσότερων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν σε δημόσιο χώρο φορώντας μόνο το εσώρουχό τους, στο οποίο συμμετείχαν 2.270 άτομα.


Στο στιγμιότυπο που βλέπετε, 4.483 άνθρωποι επιδόθηκαν ταυτόχρονα σε… χούλα χουπ επί επτά λεπτά, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ και περνώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό μήνυμα: «Ασκηθείτε περισσότερο» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε μάλιστα από το υπουργείο δημόσιας υγείας της Ταϋλάνδης.


Πενήντα ώρες, είκοσι πέντε λεπτά και ένα δευτερόλεπτο είναι το ρεκόρ Γκίνες του μεγαλύτερου σε διάρκεια φιλιού όλων των εποχών. Το κατόρθωσε ένα ζευγάρι από την Ταϋλάνδη, ενώ στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον Ekkachai και την Laksana, οι οποίοι επιχείρησαν να το σπάσουν κατά την περσινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Τα χείλη τους ενώθηκαν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου του 2013 και χώρισαν… την Πέμπτη.


Ο Jin Songhao κάθεται αναπαυτικά μέσα στο χιόνι και απολαμβάνει την μπύρα και το τσιμπολόγημά του, όσο οι υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες ετοιμάζουν την επόμενη καταχώρησή τους: Ο άνδρας από την επαρχία Jilin της Κίνας κατόρθωσε να μείνει γυμνός, σε απευθείας επαφή με το χιόνι επί 46 λεπτά, κάνοντας επίδειξη αντοχής στο κρύο.


O Thaneshwar Guragai στριφογύρισε μια μπάλα του μπάσκετ πάνω σε μία οδοντόβουρτσα για 22,41 δευτερόλεπτα. Έτσι, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των «αστείων» 13,5 δευτερολέπτων, που κρατούσε ο βρετανός Thomas Connors από το 2012.


Πόσων μέτρων ήταν η μακρύτερη ουρά νυφικού που έχετε δει σε γάμο; Αν είχατε παραστεί στον συγκεκριμένο γάμο, πάντως, στις 20 Μαρτίου του 2012 στο Βουκουρέστι, θα βλέπατε ένα νυφικό με ουρά 2.750 μέτρων, φτιαγμένη από 4.700 μέτρα υφάσματος, 1.857 βελόνες και διάρκεια κατασκευής… 100 ημέρες.


Ούτε που θέλουμε να φανταστούμε το… κλάμα που θα ρίξει ο άνθρωπος που θα καθαρίσει αυτό το κρεμμύδι. Πρόκειται για το βαρύτερο κρεμμύδι όλων των εποχών, με βάρος 8,15 κιλών, που βραβεύθηκε με το ρεκόρ «γιγαντιαίων λαχανικών» του Harrogate Autumn Flower Show της βόρειας Αγγλίας.


Το ρεκόρ των περισσότερων… όρθιων αβγών στον κόσμο ανέρχεται στα 420 αβγά. Εδώ, βλέπετε τον αμερικανό Biran Spotts στην Μελβούρνη το 2005, να επιχειρεί να το καταρρίψει, κάνοντας 439 ωά να ισορροπήσουν – χωρίς όμως επιτυχία.


Η Marie και η Gabrielle Vaudremer καταγράφηκαν και επισήμως στο βιβλίο Γκίνες ως οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο. Εδώ, γιορτάζουν τα 101α γενέθλιά τους το 2011 – είναι γεννημένες το 1910 – στο γηροκομείο Chateau Sous-Bois στην βελγική πόλη Σπα.


Ο Γερμανός Lutz Eichholz οδηγεί το μονόροδό του… πάνω σε μπουκάλια μπύρας, επιχειρώντας να σπάσει το ρεκόρ της πιο… ιδιαίτερης οδήγησης. Και τα καταφέρνει, διανύοντας μία απόσταση 8,93 μέτρων και 127 μπουκαλιών.


Ο Συνεταιρισμός αβγοπαραγωγών της Τουρκίας βάλθηκε το 2010 να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης ομελέτας στον κόσμο, το οποίο κατείχε μια ομελέτα τρεισίμισι τόνων, τηγανισμένη στο Cape Town το 2009. Οι τούρκοι μάγειρες κατάφεραν το 2010 να… διπλασιάσουν το ρεκόρ, ετοιμάζοντας αυτή την ομελέτα που ζύγιζε 6 τόνους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v