Το 2013 όπως το κατέγραψαν οι χρήστες του Instagram

Ο τυφώνας στις Φιλιππίνες, ο νέος Πάπας και άλλες μεγάλες και μικρότερες στιγμές του 2013, όπως τις φωτογράφισαν οι χρήστες του Instagram.
Το 2013 όπως το κατέγραψαν οι χρήστες του Instagram
Το Instagram, η δημοφιλής εφαρμογή που έριξε ξανά το βάρος της κοινωνικής δικτύωσης εκεί που θα έπρεπε εξ' αρχής να βρίσκεται, στις φωτογραφίες, δημοσίευσε χτες τις λίστες με τις σημαντικότερες στιγμές του 2013, όπως τις κατέγραψαν (βλέπε φωτογράφισαν) οι χρήστες της.

Ο νέος Πάπας, ο τυφώνας στις Φιλιππίνες, η Πλατεία Tahrir και άλλες στιγμές που σημάδεψαν την χρονιά η οποία μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες, μοιάζουν πολύ πιο «γήινες» μέσα από την ματιά καθημερινών ανθρώπων, που τυχαίνει να βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή –εκείνη που γράφεται η Ιστορία.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι πιο «ιστορικές» φωτογραφίες του Instagram για το 2013:

Habemus Papam: Ο Φραγκίσκος ανακηρύσσεται πανηγυρικά Ποντίφικας –και μάλιστα, ο πρώτος από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που αναλαμβάνει το αξίωμα.



Η εξέγερση ενάντια στον Πρόεδρο Morsi, στην Πλατεία Tahrir, στο Κάιρο της Αιγύπτου.



Το hashtag #fromwhereistand (από εκεί που στέκομαι) ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα της χρονιάς που πέρασε. Ο χρήστης @joemcnallyphoto το πήγε… ένα βήμα παραπάνω στην κυριολεξία, φωτογραφίζοντας… το χάος από την κορυφή του Burj Khalifa, στο Ντουμπάι.



Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στο San Francisco είναι γεγονός.



Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton φέρνουν στον κόσμο τον μικρό (τους) πρίγκιπα και το internet παραληρεί.



…Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι celebrities (και τα γεννητούρια τους) από τις δημοφιλέστερες φωτογραφίες του 2013. Εδώ, το κοριτσάκι της Kim Kardashian και του Kany West, με το τουλάχιστον ιδιαίτερο όνομα North West.



Άλλο ένα δημοφιλέστατο hashtag, το #TBT (Throwback Thursday) μας γυρνά στα παλιά, και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama ανεβάζει αυτή τη φωτογραφία από τα φοιτητικά της χρόνια, η οποία φυσικά γίνεται viral.



Ο τυφώνας Haiyan αφήνει πίσω του χάος στις Φιλιππίνες –κι αυτή η φωτογραφία του χρήστη @jethromullen το αντικατοπτρίζει τέλεια.



Και για το τέλος, η @robinmay και ο @matthewjay, το πρώτο ζευγάρι που γνωρίστηκε στο Instagram και παντρεύτηκε, επιλέχθηκε ως φαβορί για φωτογραφία της χρονιάς από το team της δημοφιλούς εφαρμογής.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v