Video: Επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Επέμβαση της αστυνομίας έγινε τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Για την επιχείρηση γνώριζαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δείτε τα βίντεο.
Video: Επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ
Επέμβαση της Αστυνομίας, με εντολή εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε στις 4:20 τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, για να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο που βρίσκονταν υπό κατάληψη επί πέντε μήνες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με αποκλεισμό του χώρου της ΕΡΤ και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση έγινε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.



Και οι δύο πύλες του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας. Έξω από το Ραδιομέγαρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.



Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν. Επίσης, από το χώρο προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π.Καλφαγιάννης. Λίγη ώρα μετά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.



Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v