Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο με ψεύτικο όπλο

Αστυνομικοί στην πολιτεία της Καλιφόρνιας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 13χρονο, ο οποίος κρατούσε ένα πιστό αντίγραφο όπλου.
Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο με ψεύτικο όπλο
Απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου αστυνομικοί «γάζωσαν» τον 13χρονο Αντι Λόπεζ αφού ο ίδιος αρνήθηκε να πετάξει ένα καλάσνικοφ ΑΚ-47, το οποίο εν τέλει ήταν… ψεύτικο. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ακόμα ότι ένα πλαστικό όπλο βρέθηκε επίσης στη ζώνη του αγοριού.

Το συμβάν, για το οποίο διεξάγεται αυτή τη στιγμή έρευνα από το γραφείο του σερίφη, σημειώθηκε την επομένη της δολοφονίας ενός καθηγητή μαθηματικών από έναν 12χρονο στη Νεβάδα και του τραυματισμού δύο συμμαθητών του, πριν ο ίδιος θέσει τέλος στη ζωή του. Ο υπαστυνόμος Ντένις Ο' Λίρι είπε ότι οι βοηθοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια για όσο χρόνο διεξάγεται η έρευνα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς: «Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς».

Η οικογένεια του παιδιού υποστηρίζει ότι ο γιος τους πήγαινε το όπλο-παιχνίδι σε σπίτι φίλου, όμως η αστυνομία υποστηρίζει ότι το όπλο είναι «πιστό αντίγραφο», σχεδιασμένο για να μοιάζει ακριβώς με το πραγματικό όπλο και εκτοξεύει πλαστικές σφαίρες.

«Του είπα ότι του λέω κάθε μέρα», είπε ο πατέρας του παιδιού στους δημοσιογράφους για την τελευταία φορά που είδε τον γιο του, «Να είσαι φρόνιμος», ενώ η εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε ο 13χρονος, περιέγραψε τον Άντι ως «έναν πολύ αγαπητό μαθητή, δημοφιλή, πολύ όμορφο αγόρι, ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό».

Όταν οι ρεπόρτερ προσέγγισαν τους γονείς του παιδιού ενώ γυρνούσαν σπίτι τους μετά την αναγνώριση του πτώματος, εκείνοι ξέσπασαν: «Γιατί τον σκότωσαν; Γιατί;»

Πηγή: http://rt.com/usa/boy-13-shot-toy-gun-644/  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v