Διχάζει η χθεσινή εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει τον νόμο, ενώ οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες ακόμη και για τους ίδιους.
Διχάζει η χθεσινή εξέγερση στην Αμυγδαλέζα
Σαράντα ένας αλλοδαποί αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργήματος και δέκα δραπέτες, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν είναι ο απολογισμός της χτεσινής βραδιάς στην Αμυγδαλέζα, όπου οι μετανάστες πραγματοποίησαν εξέγερση το βράδυ της Κυριακής κατά την ώρα του φαγητού, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.

Μετά τα γεγονότα, η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της καταγράφει με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης, τόνισε ότι οι συνθήκες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα είναι αξιοπρεπείς και ανθρώπινες. «Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε και οι συνθήκες κράτησης να είναι αξιοπρεπείς αλλά και να υπάρχει αποτροπή της απόδρασής τους», ανέφερε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, σε δηλώσεις του στον ANT1 ανέφερε πως συμβάντα όπως αυτό της Αμυγδαλέζας δεν αποκλείεται να επαναληφθούν, καθώς «μας έχουν βάλει να φυλάμε ανθρώπινες ψυχές όντας σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτούς που φρουρούμε. Οι συνθήκες και για εμάς είναι απάνθρωπες».

Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να παραμένουν παράνομα στην χώρα και πως θα εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Ντούρος, εκτίμησε πως η επόμενη εξέγερση θα γίνει από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης αξιολόγησης της συνολικής της δραστηριότητας κατά το α’ εξάμηνο του 2013, ανακοίνωσε τα εξής: «Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα στον τομέα αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών, με τις παράνομες εισροές στα βορειοανατολικά χερσαία σύνορα να καταγράφουν μείωση της τάξης του 97,8%, γεγονός το οποίο συναρτάται άμεσα με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που εφαρμόζεται στο πεδίο αυτό».

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ και παλαιότερο ρεπορτάζ για το κέντρο υποδοχής της Αμυγδαλέζας εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v