Ισπανία: Με κούριερ οι… ακαθαρσίες του σκύλου σας!

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα περιττώματα σκύλων… σκαρφίστηκε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπρουνέτ στην Ισπανία.
Ισπανία: Με κούριερ οι… ακαθαρσίες του σκύλου σας!
Τα πράγματα φαίνεται πως έφτασαν στο αμήν με τα περιττώματα των σκύλων στο Μπρουνέτ της Ισπανίας και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Έτσι προσέλαβε είκοσι εθελοντές τον Φεβρουάριο, οι οποίοι ανέλαβαν το καθήκον να περιπολούν στα πάρκα της πόλης και να καταγράφουν την ράτσα και το όνομα των σκύλων που τα «άφηναν» από δω και από εκεί ζητώντας τις πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες τους.



Γνωρίζοντας το όνομα και την ράτσα του σκύλου, οι εθελοντές μπορούν μέσω ενός ειδικού συστήματος να εντοπίσουν την διεύθυνση του ανεύθυνου ιδιοκτήτη και να του αποστείλουν το… δέμα με τις ακαθαρσίες του σκύλου του συνοδεία ενός μηνύματος το οποίο γράφει «lost and found».

Ύστερα από 147 περίπου αποστολές από τον Φεβρουάριο, οι ακαθαρσίες των σκύλων σε δρόμους και πάρκα της πόλης μειώθηκαν κατά 70%. Μάλιστα, το βίντεο το οποίο συνόδευε την εκστρατεία του δήμου, κέρδισε το βραβείο "Sol de Plata" στο Ιβηρο-Αμερικανικό Διαφημιστικό Φεστιβάλ.

Άντε και στα δικά μας!

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v