Ο οργασμός ωφελεί σοβαρά το μυαλό μας!

Οι οργασμοί είναι πιθανότατα καλύτεροι για τον ανθρώπινο εγκέφαλο από ένα σταυρόλεξο ή ένα Sudoku, υποστηρίζει ερευνητής.
Ο οργασμός ωφελεί σοβαρά το μυαλό μας!
Καλά τα Sudoku και τα σταυρόλεξα, αλλά η πιο αποτελεσματική «άσκηση» για το μυαλό είναι το σεξ, υποστηρίζει αμερικανός επιστήμονας, που κατέγραψε τα οφέλη του οργασμού για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η ερωτική κλιμάκωση προσφέρει την ευκαιρία για «εξάσκηση» σε ολόκληρο τον εγκέφαλο, παρά σε ορισμένη μόνο περιοχή του, αναφέρει ο καθηγητής Barry Komisaruk. H αίσθηση που αφήνει μπορεί επιπλέον να εμποδίσει τον πόνο και ως εκ τούτου να ανακουφίσει για παράδειγμα, με την κατάλληλη αξιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας, την ένταση των οδυνών του τοκετού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο 72χρονος ερευνητής μελετά την γυναικεία σεξουαλική απόλαυση εδώ και μισό περίπου αιώνα, ξεκινώντας με εργαστηριακά πειράματα αρχικά σε ποντίκια, και από το 1982 σε γυναίκες. Το μακρόχρονο ενδιαφέρον του για ένα πεδίο που… σκανδάλισε πολλούς συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο του Rutgers στο New Jersey τον έχει καταστήσει κατά κάποιον τρόπο «ευαγγελιστή» της δύναμης της σεξουαλικής κορύφωσης.

«Κατά τον οργασμό, παρατηρούμε τρομακτική αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Και πιστεύω πως αυτό δεν είναι κακό: Μεταφέρονται σε αυτόν όλες οι θρεπτικές ουσίες και οξυγωνόνεται», αναφέρει.

«Οι διανοητικές “ασκήσεις” (όπως τα σταυρόλεξα) αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά μόνο σε συγκεκριμένες, περιορισμένες περιοχές του εγκεφάλου μας. Ο οργασμός τον ενεργοποιεί ολόκληρο», λέει.

Ο καθηγητής Komisaruk κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα, έχοντας καταγράψει σε εγκεφαλογραφήματα την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο γυναικών κατά την διάρκεια του οργασμού τους.

«Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για την ευχαρίστηση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς παράγεται στον εγκέφαλό μας. Ποια μέρη του εγκεφάλου δημιουργούν τόσο έντονη απόλαυση και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε;», καταλήγει ο ερευνητής με κάποια ερωτήματα που θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω έρευνα του τομέα.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v