Οι τυχερές περιοχές που ανακαλύψθηκαν υδρογονάνθρακες

Σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία PGS οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες για υδρογονάνθρακες.
Οι τυχερές περιοχές που ανακαλύψθηκαν υδρογονάνθρακες
Πλούσιες σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων φαίνονται να είναι οι περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία PGS http://www.pgs.com/.

«Δεδομένων των πολλά υποσχόμενων περιοχών της Μεσογείου και του ενθουσιασμού που επικρατεί, οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες», αναφέρει το πόρισμα της εταιρείας, η οποία διέθεσε τα πρώτα συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δεδομένων στο ΥΠΕΚΑ.

Οι περιοχές όπου φάνηκε να υπάρχουν αυτές οι «μεγάλες δυνατότητες» είναι εκείνες που βρίσκονται βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία και εκτείνονται προς τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης, δυτικά της Κεφαλονίας μέχρι την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου και η περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.

Η πλήρης επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014.

Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα που αναμένεται στα μέσα του 2014.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v