«Άστεγος» ζούσε σε έπαυλη!

Ένας 37χρονος ζητιάνος που παρίστανε τον άστεγο επί τρία χρόνια στους δρόμους του Λονδίνου ζούσε στην πραγματικότητα σε έπαυλη, κερδίζοντας έως και 300€ τη μέρα.
«Άστεγος» ζούσε σε έπαυλη!
Ο Σάιμον Ράιτ ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση ζητιάνου. Κάθε πρωί, έπιανε το συνηθισμένο του πόστο στο πεζοδρόμιο, έξω από μια τράπεζα του Λονδίνου, μαζί με τον σκύλο του και έναν υπνόσακο. Κανένας από τους περαστικούς που σταματούσαν για να του δώσουν χρήματα δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο Σάιμον δεν ήταν ένας άστεγος σαν όλους τους άλλους. Για την ακρίβεια, ο Σάιμον ζούσε σε μία έπαυλη αξίας τριακοσίων χιλιάδων ευρώ στο Φούλαμ του Δυτικού Λονδίνου.

Μόλις έπεφτε το σκοτάδι, ο 37χρονος Σάιμον μάζευε τον σκύλο, τον υπνόσακο και το χαρτόνι που γράφει «πεινασμένος και άστεγος» και επέστρεφε στο σπίτι του. Σύμφωνα με την Βρετανική Αστυνομία, ο Σάιμον Ράιτ έκανε τον άστεγο επί τρία χρόνια για να κερδίζει χρήματα. Ήταν μια «επιχείρηση» που πήγαινε αρκετά καλά καθώς, μετά από έρευνες, προέκυψε ότι κάθε μέρα «κέρδιζε» έως και 300€.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν μπορεί να τον συλλάβει, γιατί δεν έκλεψε τα χρήματα αυτά. Από το δικαστήριο του επιβλήθηκε απλώς η απαγόρευση να ζητιανεύει σε οποιαδήποτε περιοχή του Λονδίνου, μέχρι και τον Μάιο 2015. Εάν το κάνει, μπορεί να αντιμετωπίσει πενταετή ποινή κάθειρξης, και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: 24Dash.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v