«Ανεβαίνει» ο Μπερλουσκόνι, ανησυχεί η Ιταλία

Ένα μήνα πριν την προσφυγή στις κάλπες, η κεντροδεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις, έχοντας αγγίξει μέχρι στιγμής το 27,2% στην πρόθεση ψήφου.
«Ανεβαίνει» ο Μπερλουσκόνι, ανησυχεί η Ιταλία
Μπορεί πριν από μερικές ημέρες ο Μάριο Μόντι να δήλωνε πως «Ο Μπερλουσκόνι έχει ήδη εξαπατήσει τρεις φορές τους Ιταλούς», όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας SWG για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, η κεντροδεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενισχύει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις αγγίζοντας το 27,2% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η συμμαχία του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» (Pdl) με τη «Λέγκα του Βορρά» και μικρότερους σχηματισμούς της δεξιάς, μείωσε την τελευταία εβδομάδα κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες την «ψαλίδα» που την χωρίζει από την κεντροαριστερά. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να υπολείπεται της συμμαχίας του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι κατά έξι μονάδες. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση, στις 11 Ιανουαρίου, τα ποσοστά ήταν 34,9% για την κεντροαριστερά και 25,3% για την συμμαχία του «Καβαλιέρε».

Η εικόνα των δημοσκοπήσεων θυμίζει έντονα την προεκλογική περίοδο του 2006, όταν το κόμμα του Μπερλουσκόνι κάλυψε μια διαφορά δέκα μονάδων και εν τέλει κέρδισε τις εκλογές.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της SWG πάντως, η ικανότητα του Μπερλουσκόνι για να καλύψει και άλλο την ψαλίδα είναι περιορισμένη, αφού έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησής του το 2011 αλλά και των αρκετών προσωπικών σκανδάλων.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v