Παπούλιας: Χρειαζόμαστε ισχυρό στρατό, έχουμε δύστροπους γείτονες

Σε συνάντησή που είχε με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, καθώς έχει δύστροπους γείτονες.
Παπούλιας: Χρειαζόμαστε ισχυρό στρατό, έχουμε δύστροπους γείτονες
«H Ελλάδα είναι σε μια γεωστρατηγική θέση που πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και η Γαλλία, στα θέματα ασφάλειας, είναι αξιόπιστος εταίρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλιας στη συνάντησή του με τον Γάλο Υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριαν ενώ πρόσθεσε πως «Δεν συγκρινόμαστε βέβαια, με το Βέλγιο και την Ολλανδία, γιατί έχουμε δύστροπους γείτονες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Λε Ντριαν για τη γενικότερη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στη χώρα μας, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Τέλος, ανακοινώθηκε από τους δύο άντρες ότι θα συγκροτηθεί άμεσα μια επιτροπή από στελέχη του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, με εντολή να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα προβλέπει την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον τομέα του ναυτικού και ειδικότερα των φρεγατών.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v