IKEA: Αποσύρει προληπτικά τα κεφτεδάκια από την Ελλάδα

Μετά το διατροφικό σκάνδαλο στην Τσεχία, όπου βρέθηκε κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, ο σουηδικός όμιλος αποσύρει προληπτικά το προϊόν και από τα ράφια του στην Ελλάδα.
IKEA: Αποσύρει προληπτικά τα κεφτεδάκια από την Ελλάδα
Από το… τσουνάμι των πρόσφατων διατροφικών σκανδάλων με το κρέας αλόγου φαίνεται πως δεν γλίτωσε ούτε το ΙΚΕΑ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν οι υγιειονομικές αρχές της Τσεχίας εντόπισαν γενετικό υλικό αλόγου στα κατεψυγμένα κεφτεδάκια του σουηδικού ομίλου, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το εν λόγω προϊόν και από τα ελληνικά ράφια.

Όπως αναφέρει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο Facebook:

«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους».

Όσον αφορά την μητρική εταιρεία της Σουηδίας, ανέφερε στα μέσα ότι έλεγχοί της δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου, αλλά θα αποσύρει το προϊόν εξαιτίας των ανησυχιών των καταναλωτών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v