Έργα του Πικάσο, του Ματίς και του Μονέ εκλάπησαν από ολλανδικό μουσείο

Επτά πίνακες του Πικάσο, Ματίς, Μονέ, Γκογκέν και Φρόιντ έκαναν… φτερά σήμερα το πρωί από μουσείο του Ρότερνταμ. Η αστυνομία ανακρίνει ήδη πιθανούς μάρτυρες και εξετάζει τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Έργα του Πικάσο, του Ματίς και του Μονέ εκλάπησαν από ολλανδικό μουσείο
Επτά πίνακες, μεταξύ αυτών έργα του Πικάσο, του Ματίς, του Μονέ και του Γκογκέν, εκλάπησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ολλανδικής Αστυνομίας. «Έγινε διάρρηξη στη διάρκεια της νύχτας και εκλάπησαν ορισμένοι πίνακες μεγάλης χρηματικής αξίας» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Πατρίσια Γουέσελς.

Πρόκειται για τα έργα «Αρλεκίνος» του Πάμπλο Πικάσο, «Η γυναίκα που διαβάζει σε άσπρο και κίτρινο» του Ανρί Ματίς, «Η γέφυρα του Βατερλό» και «Η γέφυρα του Τσάρινγκ Κρος» του Κλοντ Μονέ, η «Γυναίκα μπροστά από ανοικτό παράθυρο, η αρραβωνιαστικιά» του Πολ Γκογκέν, η «Αυτοπροσωπογραφία» του Μάγερ ντε Χάαν και η «Γυναίκα με κλειστά μάτια» του Λούσιαν Φρόιντ.

«Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα και ειδικοί βρίσκονται επί τόπου», δήλωσε η Βέσελς, «Εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να εισέλθουν, τι ώρα και ποιοι διέπραξαν αυτή την κλοπή» «Η αστυνομία ανακρίνει πιθανούς μάρτυρες και εξετάζει τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία, η οποία επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι η διάρρηξη ήταν καλά προετοιμασμένη».

Το μουσείο Κούνστχαλ εξέθετε έργα του Ινστιτούτου Τριτόν,στο πλαίσιο των εορτασμών για τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του. Η συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ, εκτίθεται δημόσια για πρώτη φορά.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v