Άλμα – ρεκόρ από την… στρατόσφαιρα!

Το πε και το κάνε ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπομγκάρτνερ, ο οποίος πριν από λίγα λεπτά πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από ύψος τριάντα έξι χιλιάδων μέτρων. Το άλμα του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σπάζοντας το φράγμα του ήχου και τέσσερα ρεκόρ Γκίνες.
Άλμα – ρεκόρ από την… στρατόσφαιρα!
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το Red Bull δίνει φτερά, όμως, όπως εύστοχα ανέφερε ένας χρήστης του Twiter, δίνει σίγουρα… κότσια (sic). To project Red Bull Stratos, το οποίο επεδίωξε να κάνει τον Φέλιξ Μπάουμγκαρντνερ τον πρώτο «υπερηχητικό» άνθρωπο, στέφθηκε πριν από μερικά λεπτά με απόλυτη επιτυχία. Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής, έφθασε με την βοήθεια ενός αερόστατου μέχρι την στρατόσφαιρα και από εκεί, με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με σημείο προσγείωσης το Ρόσγουελ των ΗΠΑ.

Ο 43χρονος- γνωστός για τα άλματα που πραγματοποιεί από ουρανοξύστες- γνωρίζε πολύ καλά τους κινδύνους που αντιμετωπίζε. Στο εν λόγω ύψος, η ατμοσφαιρική πίεση είναι λιγότερο από 2% της πίεσης στο επίπεδο της θάλασσας και είναι αδύνατον να αναπνεύσει κανείς χωρίς συσκευή οξυγόνου. Μάλιστα, άλλοι που επιχείρησαν να σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ για την ψηλότερη, ταχύτερη και μακρύτερη σε διάρκεια ελεύθερη πτώση, έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της προσπάθειας. «Αν κάτι πάει στραβά, ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο Θεός» λέει ο τολμηρός Μπομγκάρτνερ.

Εν τέλει όλα πήγαν κατ’ ευχήν και το άλμα πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη τύπου εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v