Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 16 κορυφαίους του «The Chance»

Ένας 19χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής βρίσκεται μεταξύ των 16 νικητών του «The Chance», του παγκόσμιου… σαφάρι ταλέντων που διοργανώνει η Nike κάθε χρόνο. Ο λόγος για τον βολιώτη Δημήτρη Κόμνο.
Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 16 κορυφαίους του «The Chance»
Με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στο ποδόσφαιρο, ο αθλητικός κολοσσός Nike διοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση “The Chance”, στην οποία συμμετέχουν εκατό χιλιάδες νέοι ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, επιλέγονται 16 φιναλίστ οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες και ίσως να κερδίσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού την πορεία τους παρακολουθούν κορυφαίοι ανιχνευτές ταλέντων. Φέτος, στους 16 φιναλίστ επιλέχθηκε και ο «δικός μας» Δημήτρης Κόμνος, ετών 19, από τον Βόλο.

Οι 16 νεαροί θα προπονηθούν και θα παίξουν με αντίπαλο μερικές από τις πιο δημοφιλείς ομάδες νέων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως η Manchester United, η Juventus και η Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Τα ονόματα των νικητών ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια δείπνου το περασμένο Σάββατο, με καλεσμένο τον Laurent Blanc, πρέσβη του The Chance και πρώην πρόεδρο της γαλλικής ακαδημίας ποδοσφαίρου, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτοί οι παίκτες έχουν το ταλέντο να προοδεύσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ακαδημίας Nike, Jimmy Gilligan, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες που προκρίθηκαν είπε: «Από τους 100.000 νέους ποδοσφαιριστές που δήλωσαν συμμετοχή στο The Chance, αυτοί είναι οι 16 καλύτεροι και ανυπομονώ να δουλέψω με τον καθένα χωριστά. Πρέπει να απολαύσουν τη στιγμή αλλά έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους. Πρόκειται να κάνουν ένα απίστευτο ταξίδι και να παίξουν με μερικές από τις καλύτερες ομάδες νέων στον κόσμο».

Δείτε το βίντεο με τα highlights από την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού, καθώς και την ανακοίνωση των νικητών:



Οι 16 φιναλίστ θα αναχωρήσουν τον Ιανουάριο του 2013 για τη παγκόσμια περιοδεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v