Φιάσκο του Clint Eastwood σε ομιλία υπέρ Ρόμνεϊ

Ομιλία-έκπληξη επεφύλασσε ο Clint Eastwood σε προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ. Ως καλεσμένος ομιλητής, παρουσίασε μονόλογο-«παρωδία», απευθυνόμενος σε μια άδεια καρέκλα, στην οποία υποτίθεται πως καθόταν ο Ομπάμα.
Φιάσκο του Clint Eastwood σε ομιλία υπέρ Ρόμνεϊ
Τα φώτα ανάβουν και στο video wall εμφανίζεται η αφίσα του «Καλού, του Κακού και του Άσχημου». Οι πρώτες νότες από το soundtrack της ταινίας πέφτουν και ο Clint Eastwood εμφανίζεται στην σκηνή. Όχι, δεν επρόκειτο για παραλαβή Όσκαρ.

Δυστυχώς, αντί για το Kodak Theater, ο 82χρονος Κλιντ βρισκόταν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Florida, για να «προθερμάνει» το κοινό, λίγο πριν εμφανιστεί ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ για την προεκλογική του ομιλία.

Αφού, λοιπόν, ο 82χρονος σκηνοθέτης ανέβηκε στο βήμα εν μέσω επευφημιών, ξεκίνησε έναν μακρύ (μάλλον αυτοσχεδιαστικό) μονόλογο, στο πλαίσιο του οποίου απηύθυνε τον λόγο σε μια άδεια καρέκλα που βρισκόταν δίπλα του, παριστάνοντας πως σε αυτή καθόταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Αφού τα «έψαλλε» στον Ομπάμα για τις υποσχέσεις που δεν κράτησε, τελείωσε τον λόγο του με την ατάκα από το «Dirty Harry», αφήνοντας το αλαλάζον κοινό να την ολοκληρώσει με το περίφημο «Make my day».

Φυσικά, οι χρήστες του Twitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ένα τέτοιο περιστατικό ασχολίαστο, γι’ αυτό και από χτες που ο Ίστγουντ έδωσε την συγκεκριμένη «παράσταση», στα κοινωνικά δίκτυα η διάθεση παρωδίας έχει πάρει φωτιά. Ταυτόχρονα, οι κριτικοί κινηματογράφου δεν έμειναν «ασυγκίνητοι» από την ερμηνεία του Κλιντ – ο κορυφαίος Αμερικανός κριτικός Roger Ebert επί παραδείγματι έσπευσε να δηλώσει δημόσια την θλίψη του για την «πτώση» του ειδώλου του για χάρη του πολιτικού εντυπωσιασμού.

Δείτε στο παρακάτω video τον μονόλογο του Clint Eastwood και πείτε μας την γνώμη σας, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v