Η Μισέλ Ομπάμα ποζάρει «γυμνή» σε εξώφυλλο περιοδικού

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού Fuera de Serie, το οποίο παρουσιάζει γυμνή την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σε ρόλο… σκλάβας με την βοήθεια του Photoshop.
Η Μισέλ Ομπάμα ποζάρει «γυμνή» σε εξώφυλλο περιοδικού
''Η Μισέλ τρώει τον Ομπάμα''. Αυτός ο τίτλος δεσπόζει στο εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού Fuera de Serie και ακριβώς δίπλα εμφανίζεται η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (για την ακρίβεια το πρόσωπό της ) ως γυμνόστηθη σκλάβα. Το πορτραίτο δεν είναι άλλο από το "Πορτρέτο μίας Νέγρας" της ζωγράφου Marie Benoist Guillemine, ένα έργο – σύμβολο της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των έγχρωμων ανδρών και γυναικών.

Με αυτόν τον (προκλητικό ομολογουμένως) τρόπο, οι συντάκτες του περιοδικού θέλησαν να περάσουν ένα διαφορετικό μήνυμα χρησιμοποιώντας το ιστορικό πλαίσιο του πίνακα, καθώς τόσο ο προπάππους, όσο και η προγιαγιά της Μισέλ Ομπάμα ήταν σκλάβοι. Θέλοντας ή μη πάντως, κατέληξαν να κατηγορούνται για ρατσισμό, κατά τη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την προεπισκόπηση του άρθρου, το κύριο μήνυμα είναι "πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα βρίσκεται μία μεγάλη γυναίκα", ωστόσο το πλήρες κείμενο δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα για να γίνει γνωστό πού στοχεύει το εξώφυλλο. Σύμφωνα με το περιοδικό ''Clutch'' η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει σε μία σειρά εξώφυλλων από διάσημες προσωπικότητες που θα παρουσιαστούν ''γυμνοί'', όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αβραάμ Λίνκολν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εσείς τι πιστεύετε για το εξώφυλλο; Το θεωρείτε ρατσιστικό; Απαντήσεις στα σχόλια του άρθρου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v