Ολυμπιακοί: Οι ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης και το… hockey Doodle

Στην μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων ρίχνονται σήμερα πολλοί Έλληνες αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στη ξιφασκία Βάσως Βουγιούκα, ενώ την τιμητική του έχει και το άθλημα του χόκεϋ.
Ολυμπιακοί: Οι ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης και το… hockey Doodle
Το βαρύ πυροβολικό του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης, ρίχνεται σήμερα στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11:30 το πρωί, απέναντι στον Σλοβάκο Ραντλ. Έλληνας τζουντόκα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό, αν αγωνιστεί στους «16» θα βρει τον Γάλλο Μπουφέ ή τον Λιθουανό Μπαούζα, ενώ στα προημιτελικά πιθανότερος αντίπαλός του είναι ο Ρώσος Ντενίσοφ. Παράλληλα, στις 13:00 τα αδέλφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας θα τραβήξουν κουπί με στόχο τον τελικό της δικώπου.

Στην κολύμβηση έχουμε δύο ελληνικές συμμετοχές στα προκριματικά. Η Νέρι Νιαγκουάρα πέφτει στις 12:11 στην 5η σειρά (8η διαδρομή) των 100μ. ελεύθερο, όπου έχει συνολικά τον 24ο χρόνο και λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά (σε αντίθεση με το 50άρι, που αρχίζει την Παρασκευή). Στις 13:10 ο 18χρονος Ανδρέας Βαζαίος αγωνίζεται στη 2η προκριματική σειρά (1η διαδρομή) των 200μ. μικτή ατομική, με στόχο ένα ατομικό ρεκόρ (θα είναι και πανελλήνιο εφήβων) και τη συγκομιδή εμπειριών για το μέλλον.

Στις 4:10 μ.μ. αρχίζει τις προσπάθειές της στη σπάθη η Βάσω Βουγιούκα. Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας βρίσκεται στο No 4 του ταμπλό και πρώτα θα βρει στο δρόμο της τη Μποντ-Γουίλιαμς από τη Μεγάλη Βρετανία. Εφόσον προκριθεί, θα παίξει στη συνέχεια (17:05) με την Πολωνή Σότσα ή την Καναδή Σασίν και έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στην οκτάδα, όπου πλέον θα πρέπει λογικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύ δυνατής Τζιγέον Κιμ από τη Νότια Κορέα.

Τέλος, την ίδια ώρα με την ξιφασκία, θα συνεχίσουν τις κούρσες τους στην ιστιοπλοΐα οι: Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (5η και 6η ιστιοδρομία), Άννα Αγραφιώτη στα Laser radial (5η και 6η ιστιοδρομία), Δήμου/ Πατενιώτης στα 49er (5η και 6η ιστιοδρομία), Βύρωνας Κοκκαλάνης και η Αννα Σκαρλάτου στα RS-X (3η και 4η ιστιοδρομία).

Όσον αφορά το σημερινό Doodle της Google, είναι αφιερωμένο στο Ολυμπιακό άθλημα του χόκεϋ επί χόρτου, το οποίο σήμερα έχει την τιμητική του στους Ολυμπιακούς με δυνατές μονομαχίες. Στο Λονδίνο, οι αγώνες χόκεϋ θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε μπλε συνθετικό χλοοτάπητα, αφού οι διοργανωτές πιστεύουν πως έτσι οι θεατές μπορούν να βλέπουν καλύτερα την μπάλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το χόκεϋ επί χόρτου σε παλαιότερο άρθρο του In2life. http://www.in2life.gr/delight/hobbies/articles/212423/article.aspx?singlepage=1

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v