Οι γυναίκες είναι πιο τεμπέλες από τους άνδρες!

Τα πρωτεία στην… τεμπελιά φαίνεται να κατέχουν οι γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 34% των γυναικών παγκοσμίως δεν εκτελεί σχεδόν καμία φυσική δραστηριότητα μέσα στην εβδομάδα, έναντι του 28% των ανδρών.
Οι γυναίκες είναι πιο τεμπέλες από τους άνδρες!
Οι γυναίκες μπορεί να έχουν υψηλότερο IQ και να ζουν περισσότερο από τους άνδρες, σύμφωνα όμως με τα ευρήματα νέας έρευνας είναι πιο τεμπέλες.

Το ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα έκθεση η οποία εξετάζει ποιες χώρες έχουν τους λιγότερο και τους περισσότερο δραστήριους κατοίκους. Τα ευρήματα δείχνουν ότι 34% των γυναικών σε 122 χώρες είναι φυσικά αδρανείς, σε αντίθεση με το 28% των ανδρών.

Παγκοσμίως, το 31,1% των ενηλίκων εμφανίζεται αδρανές, πράγμα που σημαίνει λιγότερα από 30 λεπτά μέτριας δραστηριότητας πέντε ημέρες την εβδομάδα, ή 20 λεπτά έντονης δραστηριότητας τρεις μέρες την εβδομάδα.

Τα μεγέθη διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, μόνο το 4,7% των κατοίκων του Μπαγκλαντές ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, σε αντίθεση με τη Μάλτα, που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αδράνειας παγκοσμίως: το 72% των κατοίκων της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα αποτελέσματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το προσδόκιμο ζωής των γυναικών –που είναι, ως γνωστόν, αυξημένο έναντι του αντίστοιχου ανδρικού– και τις πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι η φυσική δραστηριότητα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Η.Κ.
Πηγή: Time.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v