Λονδίνο: Πύραυλοι στις στέγες πολυκατοικιών!

Στις στέγες σπιτιών σχεδιάζει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να τοποθετήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικαστική διαμάχη με τους κατοίκους έληξε (το μαντέψατε) υπέρ του Υπουργείου.
Λονδίνο: Πύραυλοι στις στέγες πολυκατοικιών!
Η δικαστική διαμάχη που είχε ξεκινήσει ανάμεσα στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας και τους Βρετανούς πολίτες που αντιδρούσαν στα σχέδια περί τοποθέτησης αντιαεροπορικών πυραύλων στις στέγες των σπιτιών τους έληξε μάλλον άδοξα. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών.

Το πολυώροφο κτίριο του Λέιτονστοουν, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο, είναι η μία από τις έξι τοποθεσίες όπου το υπουργείο θέλει να τοποθετήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα, στα τέλη της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η News Tribune, ο δικαστής έκρινε ότι οι ένοικοι του κτιρίου έχουν "παρανοήσει" το είδος του εξοπλισμού που θα αναπτυχθεί και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει. Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η ζωή τους θα διέτρεχε κίνδυνο και επιπλέον θα παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από την τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων, πράγμα πρωτάκουστο σε καιρό ειρήνης.

Το υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. "Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, όχι για το πιο πιθανό", δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Εφτάμισι χιλιάδες στρατιώτες, χιλιάδες αστυνομικοί και 13.200 υπάλληλοι εταιρειών security, θα επιστρατευθούν την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προληπτικοί έλεγχοι και οι συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με δεκατέσσερα άτομα να έχουν συλληφθεί ως τώρα σαν ύποπτοι για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τα μέτρα αναμένεται να κλιμακωθούν λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων στις 27 Ιουλίου, όπως αναφέρουν οι Βρετανικές Αρχές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v