Φιλάνθρωπη Barbie χωρίς μαλλιά

Η Mattel αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη Barbie χωρίς καθόλου μαλλιά, μετά από διαδικτυακή καμπάνια με το συγκεκριμένο αίτημα, και θα την διαθέσει δωρεάν σε κορίτσια που πάσχουν από ασθένειες οι οποίες τους αναγκάζουν να χάσουν τα μαλλιά τους.
Φιλάνθρωπη Barbie χωρίς μαλλιά
Bald And Really Beautiful Is Extraordinary. Με αυτή τη φράση, το ακρωνύμιο της οποίας σχηματίζει το όνομα της πιο δημοφιλούς κούκλας του τελευταίου αιώνα, η «μαμά»-εταιρεία Mattel ανακοίνωσε πως η Barbie χωρίς μαλλιά θα γίνει πραγματικότητα. 
Μια καμπάνια ιδιωτών μέσω Facebook πίεσε την Mattel να δημιουργήσει την «Beatiful and Bald Barbie», για τα παιδιά που ακολουθούν θεραπεία για καρκίνο ή πάσχουν από ασθένειες οι οποίες ευθύνονται για την απώλεια των μαλλιών τους. Μετά την συγκέντρωση άνω των 150.000 likes στην σελίδα που μπορείτε να δείτε εδώ, η παραγωγός εταιρεία δεν μπορούσε να αψηφήσει το κάλεσμα.

Ο εκπρόσωπος της Mattel, Alan Hilowitz δήλωσε στο δίκτυο CBS πως η κούκλα θα δημιουργηθεί ως «φίλη» της Barbie και θα συνοδεύεται από πλήρες σετ με περούκες, καπέλα, μπαντάνες και άλλα αξεσουάρ, πάντα με την επιλογή να παραμένει εντελώς χωρίς μαλλιά. 

Κι ενώ πολλοί από τους δεκάδες χιλιάδες fans της σχετικής σελίδας περίμεναν την ανακοίνωση της Mattel για να ετοιμαστούν για μια βόλτα στα παιχνιδάδικα, η εταιρεία δήλωσε πως η κούκλα δεν θα πωλείται στα καταστήματα. Αντ’ αυτού, οι... άτριχες Barbie θα δοθούν αφιλοκερδώς σε νοσοκομεία παίδων, καθώς και στο Αμερικανικό Ινστιτούτο για την πάθηση Alopecia Areata. 

Η εταιρεία εξήγησε αυτή την απόφαση: "Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να μην πουλήσουμε τις κούκλες στα εμπορικά καταστήματα, αλλά να τις δώσουμε απευθείας στα χέρια των παιδιών που θα ωφεληθούν από την εμπειρία του παιχνιδιού μαζί τους".

Η διαδικτυακή καμπάνια για την «Φαλακρή και Όμορφη Barbie» ξεκίνησε τον Ιανουάριο από τις Jane Bingham και Rebecca Sypin, οι οποίες έχουν κόρες που έχασαν τα μαλλιά τους κατά την αντικαρκινική θεραπεία τους. Η τελευταία δήλωσε πως πιστεύει ότι η Barbie θα είναι θεραπευτική, καθώς θα βοηθήσει την απουσία μαλλιών να γίνει «κανονική». 

Όταν η συγκεκριμένη καμπάνια στέφθηκε με ανέλπιστη επιτυχία, η Mattel κάλεσε τις δύο γυναίκες στα γραφεία της για να συζητήσουν ποιο ακριβώς ήταν το σκεπτικό τους και τους υποσχέθηκε πως η κούκλα θα μπει στην διαδικασία της παραγωγής σύντομα.

Πηγή: Time.com 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v