Αποκριάτικες στολές για γέλια και για κλάματα

Βγάλτε τα απωθημένα σας και διακωμωδήστε όλα αυτά που σας απασχολούν, όπως ακριβώς τους αξίζει, με λιγότερη ή περισσότερη προσπάθεια. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο σκοπός του Καρναβαλιού;
Αποκριάτικες στολές για γέλια και για κλάματα
από την συντακτική ομάδα του In2life

Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι ανεκτίμητες αρετές και κανένα κατάστημα με αποκριάτικα είδη δεν μπορεί να πλησιάσει στο μεγαλείο της ευφυΐας και του θράσους του μερακλή καρναβαλιστή που θέλει να ξεχωρίσει.

Αν λοιπόν η μάσκα με τη φάτσα του Μητσοτάκη σου φαίνεται «πασέ» και η ξανθιά περούκα των Jumbo πολυφορεμένη δείξε τι πραγματικά αξίζεις «κλέβοντας» τις βαθυστόχαστες ιδέες μας για μασκάρεμα που θα χαρίσει απλόχωρα σαρκαστικά γέλια και θα καλύψει την δική σας ικανοποίηση ότι ξεφτιλίσατε επαρκώς όσα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, σας απασχολούν.

1. Hipster: Ο Hipster ο σωστός πρέπει να φοράει: Γυαλιά μυωπίας με μαύρο κοκάλινο σκελετό ή γυαλιά ηλίου Rayban. Τ-Shirt με στάμπα και γιλέκο ή t-shirt κάτω από καρό πουκάμισο. Σούπερ κολλητό τζιν. All-star παπούτσια. Ακόμα πρέπει να έχει βαμμένο μαλλί (σε ό,τι απόχρωση προτιμάτε ανάλογα με το πόσο ‘προχώ’ hipster θέλετε να δείχνετε), να καπνίζει συνέχεια στριφτά και να κρατά καφέ σε χάρτινο ποτήρι, τύπου Starbucks, στο ένα χέρι και το iPhone στο άλλο. Εννοείται ότι πρέπει μονίμως να έχει επικριτικό βλέμμα. Μήπως είστε Hipster και δεν το ξέρετε;

2. Master Yoga: Κατά τον Μaster Υoda με την διαφορά ότι εσείς θα φορέσετε μία χαλαρή φόρμα για yoga και θα κρεμάσετε ένα πτυχίο master στη μπλούζα σας. Το έχετε που το έχετε, ας φανεί τουλάχιστον χρήσιμο.

3. Facebook troll ή Facebook share: Είναι απλούστατο και δεν χρειάζεται καν αξεσουάρ. Για την πρώτη «αμφίεση» το μόνο που χρειάζεται είναι να πηγαίνετε από παρέα σε παρέα στο πάρτυ και να αφήνετε σχόλια τύπου «Like», «μαλακία» ή να σχολιάζετε και να φεύγετε. Για την δεύτερη αμφίεση θα πηγαίνετε σε μία παρέα και θα μεταφέρετε ό,τι ακούσατε σε μία άλλη παρέα. Και θα φεύγετε.

4. Google Plus: Τυπώστε το λογότυπο της Google σε ένα t-shirt και μείνετε μόνοι καθ’όλη την διάρκεια του πάρτυ.

5. Water Polo: Θα φορέσετε ένα μπλουζάκι τύπου πόλο και θα κρατάτε συνέχεια ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι νερό.

6. Καρατζαφέρης: Φοράτε κοστούμι και γραβάτα και κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κωλοτούμπες.

7. Χρυσοχοΐδης: Φοράτε κοστούμι, εκτυπώνετε το μνημόνιο και απλά το κρατάτε στα χέρια σας χωρίς να το διαβάζετε.

8. Αγανακτισμένος: Φοράτε κανονικά τα ρούχα σας, πηγαίνετε στο πάρτι και περνάτε όλο το βράδυ με τσαντισμένο ύφος, μουντζώνοντας και φωνάζοντας σε οποιονδήποτε συζητά οτιδήποτε άλλο εκτός από την κρίση: "Εδώ ο κόσμος καίγεται, κι εσείς είστε στην κοσμάρα σας. Ντροπή σας, ρε! Πατριώτες είστε σεις; Ντροπή ρε!".

9. Ρομπότ P.A.P.A.D.I.M.O.S.: Συμβαίνει μόνο σε εμάς ή και σε εσάς περνά από το μυαλό ότι ο πρωθυπουργός μας μπορεί και να είναι ρομπότ; Λέτε να αποκαλυφθεί αν ξαφνικά αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους κλώνοι του; Πώς θα το κάνετε; Τυλιχτείτε από πάνω μέχρι κάτω με αλουμινόχαρτο, φορέστε μία κόκκινη γραβάτα και γυαλιά και εκτυπώστε μία κοντινή φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου που με ένα λαστιχάκι θα φορέσετε σαν μάσκα. Είναι αυτονόητο ότι θα επαναλαμβάνετε με ρομποτική φωνή: «Ε-ΡΧΕ-ΤΑΙ ΤΟ ΤΕ-ΛΟΣ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑ-ΤΑ-ΣΤΡΕ-ΨΟΥΜΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ».

10. (Whitney) Houston We’ve Got a Problem: Θα βάψετε το πρόσωπό σας μαύρο, θα φορέσετε στολή αστροναύτη (ή έστω το σκάφανδρο) και θα τραγουδάτε το «I will always love you».

11. MΑΤ-Man: Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία της νέας ταινίας Batman «Dark Night» μπορείτε να ντυθείτε MAT-Man, δηλαδή μισή στολή Batman και μισή στολή MAT-ατζή.

12. Bragelina: Σε περίπτωση που δεν το μάθατε, το διάσημο ζεύγος Brad Pitt και Angelina Jolie περιμένει δύο ακόμα δίδυμα, αθροίζοντας με αυτά στα 8 συνολικά παιδιά. Εκφράστε την αγανάκτησή σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο: Αν είστε ζευγάρι φορέστε τα καλά σας, π.χ. κοστούμι και μαύρα γυαλιά ηλίου για τους άνδρες και μακρύ μαύρο φόρεμα και μακριά καστανή περούκα για τις γυναίκες, και κρεμάστε πάνω σας οκτώ πλαστικά μωρά, σε διάφορα χρώματα.

13. Αλογομούρης: Στολή εμπνευσμένη από τις φιλικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ιπποδρόμου, όπου το In2life πρόσφατα πέρασε μια ημέρα. Απλώς φορέστε μια μάσκα αλόγου και κρατήστε ένα κουπόνι ιπποδρομιακού στοιχήματος στο χέρι ή την αντίστοιχη σελίδα από τις εφημερίδες. Hint: Πηγαίνετε δίπλα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλεσμένους, τους σκουντάτε ελαφριά με τον αγκώνα στα πλευρά και σκύβοντας προς το μέρος τους συνωμοτικά ψιθυρίζετε: «έχω ένα καλό στην 3η…»

14. Μαύρο κοράκι (με νύχια γαμψά): Η οικονομική κρίση έδωσε την ιδέα για την στολή αυτή. Φορέστε κάτι σαν πορτοκαλί ράμφος ως μάσκα. Φορέστε μαύρα και στερεώστε στα χέρια σας ένα μαύρο μπόα. Για τα γαμψά νύχια χρησιμοποιήστε λωρίδες από αλουμινόχαρτο. Για να δώσει η στολή το «κάτι παραπάνω» θα χρειαστεί να την υποστηρίξετε: Όταν στο πάρτυ που βρίσκεστε αντιληφθείτε ότι διασκεδάζει και κάποιος εργάτης ή χαμηλόμισθος, ανειδίκευτος, μερικά απασχολούμενος κλπ κλπ πάρτε φόρα και πηδήξτε στην πλάτη του με τα πόδια σας να αγκαλιάζουν τα πλευρά του φωνάζοντας «… ‘ΠΕΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤHΝ ΕΡΓΑΤΙΑΑΑ (για το ρυθμό, το σφρίγος και τη μελωδία πληροφορίες εδώ).

15. Ταινία του Αγγελόπουλου: Πραγματικά εύκολη μεταμφίεση για όσους δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν τα αναγκαία αποκριάτικα. Απλώς χρειάζεται να κινείστε αργά (πολύ αργά) και ό,τι λέτε να προφέρεται αργά με στόμφο και να προσπαθείτε να μοιάζει με αλληγορία. Π.χ. Αυτά τα καναπεδάκια…. (παύση -κοιτάτε χαμηλά στο πάτωμα σαν κάτι να σκέφτεστε) είναι (νέα παύση και ειρωνικό χαμόγελο) αποκάλυψη. Hint: Χρήσιμο αλλά λίγο μοναχικό θα είναι να φροντίσετε να είστε πάντα μακριά από όλους, ώστε να αποφύγετε τα «κοντινά πλάνα» που θα χαλούσαν εντελώς τη στολή σας.

16. Ευλογητόστ. Στολή - φόρος τιμής στον επικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής "Λάμψης" του Φώσκολου, αλλά και στο αγαπημένο σνακ του γραφείου. Αγοράστε μια μάσκα που να θυμίζει τον cult τιμωρό, φτιάξτε ένα τοστ με γαλοπούλα τυρί και ψωμί ολικής και είστε έτοιμος για το πάρτυ.  Μάλιστα αν το πάρτυ είναι Σάββατο, τότε αυτόματα μεταμορφώνεστε σε Ευλογητόστ στο Σαββατόβραδο.

Δείτε στα Σχετικά Άρθρα και τα Σχετικά Links ακόμα πιο «καμένες» αποκριάτικες στολές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v