Πέντε ρεκόρ Γκίνες που απέτυχαν (παταγωδώς)

Αν είχαν την στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ, οι τύποι των Γκίνες θα έπρεπε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν βιβλίο με τα ρεκόρ που… απέτυχαν. Επειδή όμως δεν έχουν, αναλαμβάνουμε να σας υπενθυμίσουμε πέντε γενναίες προσπάθειες που (δεν) αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση.
Πέντε ρεκόρ Γκίνες που απέτυχαν (παταγωδώς)
Πριν από μερικά χρόνια, το Fail Blog δημοσίευσε ένα screenshot από την επίσημη ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες, στο οποίο το ρεκόρ για τα περισσότερα άτομα που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση (2.823 στους δίδυμους πύργους) συνοδευόταν από την φράση «Σπάσε αυτό το Ρεκόρ»! Τα Γκίνες μήνυσαν την εν λόγω σελίδα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία αίσθηση του χιούμορ. Και είναι να απορεί κανείς για αυτή την αντίδραση, καθώς έχουμε συνηθίσει από τα Γκίνες να λαμβάνουμε (εκτός από ρεκόρ) και αρκετές δόσεις γέλιου, κυρίως μέσα από αποτυχημένες προσπάθειες. Από αυτές συγκεντρώσαμε τις πέντε πιο χαρακτηριστικές.

Ο στόχος: Το σπάσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων καρυδών με γυμνά χέρια σε ζωντανή μετάδοση.

Τι πήγε στραβά:
Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς πως δεν πρόκειται για εύκολη δουλειά. Ο λόγος; Οι καρύδες είναι σκληρά… καρύδια και δεν σπάνε εύκολα. Ο Δανός καρατέκα στο παρακάτω βίντεο πρέπει να το κατάλαβε (δυστυχώς) από πρώτο χέρι, μιας και δεν κατάφερε να σπάσει ούτε μια καρύδα. Το μόνο πράγμα που μάλλον κατάφερε να σπάσει είναι το ίδιο του το χέρι.

Δώστε βάση στο πρώτο σχόλιο του βίντεο: «No coconuts were harmed in the making of this video»Ο στόχος: Η δημιουργία του μεγαλύτερου sandwich (ή sammich αν θέλετε) που έγινε ποτέ.

Τι πήγε στραβά:
Το ρεκόρ που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν τα 1.378 μέτρα. Για να το ξεπεράσει, μια ιρανική οργάνωση γυναικών μάζεψε παραπάνω από χίλιους …. σαντουϊτσάδες με στόχο να φτιάξει ένα σάντουιτς μήκους ενάμισι χιλιομέτρου. Παρά τον μεγάλο αριθμό ατόμων που συμμετείχαν στην δημιουργία του, η διαδικασία διήρκεσε αρκετές ώρες. Το κοινό που παρακολουθούσε την προσπάθεια ήταν εξίσου μεγάλο. Πολύ μεγάλο για την ακρίβεια. Και με την ώρα άρχισε να πεινάει. Πολύ. Αποτέλεσμα; Το πεινασμένο πλήθος όρμηξε με μανία πάνω στο (ημιτελές) σάντουιτς και πριν καν προλάβει να επιβεβαιωθεί το μήκος του το… τσάκισε!

Ο στόχος: Να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ντυμένοι ή βαμμένοι Στρουμφ.

Τι πήγε στραβά:
Το event φαινόταν πως είχε διοργανωθεί άψογα. Ή… σχεδόν άψογα. Οι Κροάτες που συμμετείχαν στην ψυχεδελική αυτή συνάθροιση από Στρουμφ ξέχασαν μία βασική λεπτομέρεια: το ακριβές νούμερο του προηγούμενου ρεκόρ. Έτσι οι περίπου 395 Κροάτες που μαζεύτηκαν όλο χαρά και προσμονή για να μπουν στις «χρυσές» σελίδες του βιβλίου, πιάστηκαν εξ απήνης όταν κάποιος τους πληροφόρησε πως το ρεκόρ κατείχαν 451 φοιτητές από το Warwick. Την στρούμφισαν. Ηθικό δίδαγμα; Όταν προσπαθείς να σπάσεις ένα ρεκόρ, τότε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να το… προσδιορίσεις!

Η εικόνα των Κροατών πάντως, δίπλα στις όχθες του ποταμού ήταν, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή.

Ο στόχος: Η μεγαλύτερη απεργία πείνας

Τι πήγε στραβά: Ο Ρώσος Agasi Vartanyan, ο οποίος κλείστηκε σε έναν τεράστιο πλαστικό κύβο – σπίτι με σκοπό να μη φάει τίποτα για πενήντα ημέρες παρέλειψε μια σημαντική λεπτομέρεια: να ενημερώσει τα Γκίνες για την προσπάθειά του. «Ας αράξω εδώ πρώτα και όταν με το καλό βγω, θα ασχοληθώ και με την χαρτούρα», φαίνεται να σκέφτηκε ο Vartanyan. Φυσικά η προσπάθειά του δεν ήταν «έγκυρη», σύμφωνα με τους κανόνες των Γκίνες, αλλά ούτε ο ίδιος φάνηκε να γνωρίζει πως θα έπρεπε να παραμείνει για παραπάνω από 94 ημέρες χωρίς φαγητό (το ρεκόρ κατείχε μια ομάδα φυλακισμένων Ιρλανδών το 1920). Ουπς!

Ο στόχος: Το στήσιμο 4,1 εκατομμυρίων ντόμινο και το ταυτόχρονο ρίξιμό τους

Τι πήγε στραβά: Το να στήσεις κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ντόμινο σε έναν χώρο απαιτεί, εκτός από δεκάδες ώρες αφοσίωσης, και την κατάλληλη υποδομή. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα τεράστιο γήπεδο. Όσο πιο μεγάλος όμως είναι ο χώρος, τόσο πιο εύκολο είναι για κάποιο ζώο να… παρεισφρήσει. Έτσι και έγινε. Κατά την διάρκεια του στησίματος, ένα σπουργίτι αποφάσισε να… trollάρει την προσπάθεια ρίχνοντας κάτω περίπου είκοσι χιλιάδες ντόμινο. Ήταν τέτοια η οργή των εθελοντών μάλιστα, που κατάφεραν να παγιδεύσουν το σπουργίτι και να το… πυροβολήσουν. Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, εξόργισε δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις στην Ολλανδία, ενώ το δίκτυο που μετέδιδε την προσπάθεια δέχτηκε σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων, μιας και το σπουργίτι που αποδήμησε (κυριολεκτικά) εις Κύριο αποτελούσε προστατευόμενο είδος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v