Fenton: Ο σκύλος που έγινε… hit!

Ένα μαύρο λαμπραντόρ που κυνηγά… ελάφια έγινε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ο απόλυτος star του Διαδικτύου μέσω ενός βίντεο διάρκειας μόλις 47 δευτερολέπτων, τραβηγμένου από κινητό. Δείτε το διασκεδαστικό βίντεο και μερικές από τις πιο εμπνευσμένες… παραλλαγές του.
Fenton: Ο σκύλος που έγινε… hit!
Η ταχύτητα με την οποία μπορεί να διαδοθεί ένα βίντεο στο Διαδίκτυο είναι εκπληκτική και η περίπτωση του Fenton, ενός μαύρου λαμπραντόρ που κυνηγάει… ελάφια, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μία Κυριακή στα μέσα Νοεμβρίου, ο 37χρονος λονδρέζος Ali Goodyear πήγε μαζί με τον 13χρονο γιό του Jake μια βόλτα στο πάρκο Richmond για να χαζέψουν τα ελάφια. Ο πιτσιρικάς αρχίζει να τραβάει βίντεο τα συμπαθέστατα ζωντανά που βόσκουν αμέριμνα, αλλά μια κραυγή χαλάει την ειδυλλιακή εικόνα της φύσης.

“Fenton! Fenton! Fentooon! Jesus Christ! Fentooon”, η κάμερα γυρνάει και βλέπουμε ένα κοπάδι ελαφιών να τρέχει… έντρομο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μέτα από μερικά δευτερόλεπτα εισβάλλει στο πλάνο ο… Fenton κυνηγώντας με μανία τα τρομαγμένα ελάφιά, ενώ στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται και ο απελπισμένος ιδιοκτήτης(;) του σκύλου, ο οποίος συνεχίζει να φωνάζει “Jesus Christ! Fentooon”.
 
Το βίντεο διαρκεί μόλις 47 δευτερόλεπτα, και από την στιγμή που ο μπαμπάς Goodyear το ανέβασε στο Youtube έβαλε αναμφίβολα τις βάσεις για μία… καλή χρονιά. Με παραπάνω από δυόμισι εκατομμύρια views μέχρι σήμερα, η οικογένεια Goodyear την έκανε λαχείο. Το Youtube αφού «είδε» μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου το βίντεο να ανεβαίνει σε views, έστειλε mail στον Goodyear στο οποίο του προσέφερε συμφωνία συνεργασίας με μερίδιο από τις διαφημίσεις, ενώ διάφορες τηλεοπτικές εταιρείες τού έχουν επίσης προσφέρει αμοιβή για το δικαίωμα να παίξουν το βίντεο. Και η τρέλα γύρω από το βίντεο δεν σταματάει εδώ.

Η κραυγή του ιδιοκτήτη έχει γίνει… ringtone, έχει τυπωθεί σε t-shirts, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο την εμφάνισή τους έχον κάνει ήδη δεκάδες βίντεο στο Youtube με αποσπάσματα από δημοφιλείς ταινίες όπως το Jurassic Park και το Indiana Jones σε συνδυασμό με τις κραυγές του ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος είναι και αυτός που θα πληρώσει τα… σπασμένα, καθώς σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο οι ιδιοκτήτες σκύλων κοντά στο πάρκο του Richmond πρέπει να προσέχουν τα κατοικίδιά τους.

Δείτε το original βίντεο και μερικές από τις ξεκαρδιστικές παραλλαγές του.



Ο Fenton στο Star Wars



O Fenton στο Jurassic Park



O Fenton στο Indiana Jones



O Fenton βοηθά τον Bolt να σπάσει τα κοντέρ



O Fenton στο πλατώ του Braveheart



Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v