Beavis and Butthead: H επιστροφή των ασώτων καφρ- υιών

Μετά από 14 χρόνια απουσίας, η αμφιλεγόμενη σειρά κινουμένων σχεδίων Beavis and Butthead επιστρέφει στο MTV με ολοκαίνουργια επεισόδια. Θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές του άπαιχτου νεανικού δίδυμου μέσα από απολαυστικά βίντεο.
Beavis and Butthead: H επιστροφή των ασώτων καφρ- υιών
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πολύ πριν το South Park «παρασύρει» την νεολαία με τους politically incorrect χαρακτήρες του (τέσσερα πιτσιρίκια που βρίζουν πιο χυδαία και από λιμενεργάτες), δύο αργόσχολοι teenagers με λεξιλόγιο που θα έκανε τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού περήφανο για τις γνώσεις του, έτρωγαν nachos μπροστά από την τηλεόραση και επιδίδονταν σε κάθε λογής «καμένες» συζητήσεις για τηλεόραση, rock and roll και διάσημους καλλιτέχνες από την μουσική σκηνή. Στο ενδιάμεσο σχολίαζαν και γνωστά video clips της εποχής (Nirvana, Guns and Roses κτλ.) με φαρμακερές ατάκες συνοδευόμενες από μουγκρητά – σήματα κατατεθέν όπως «Huhhh huhh…» και «Heh, heh, heh, he…»

Ο λόγος για το καρτούν δίδυμο των Beavis and Butthead, «παιδιά» του Mike Judge και κόκκινο πανί για την πουριτανική Αμερική, οι οποίοι ύστερα από 14 χρόνια απουσίας επιστρέφουν στην μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στη συχνότητα του MTV με ένα νέο κύκλο επεισοδίων, κράζοντας reality shows, κακά video clips και ο,τι άλλο υποπέσει στην αντίληψή τους, με τον δικό τους, κανιβαλιστικό χιούμορ.

Επειδή όμως τα νέα (επεισόδια) μπορεί να είναι ωραία, αλλά τα παλιά είναι... αλλιώς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές του αχτύπητου δίδυμου μέσα από videos στο Youtube. Απολαύστε τους. Huhhh huhh…

Οι Beavis and Butthead εισβάλλουν στο show του David Letterman για να προωθήσουν την πρώτη κινηματογραφική τους εμφάνιση.



«Nirvarna is cool». Το δίδυμο σχολιάζει το θρυλικό clip των Nirvana “Smells like teen spirit”.



«Κάτσε κάτω Lars και παίξε τα drums που περιμένουμε να παίξεις!». O Butthead απευθύνεται στον drummer των Metallica, κατηγορώντας τον ότι ασχολείται πολύ με τη δημοσιότητα, ενώ οι δύο τους παρακολουθούν το "For Whom The Bell Tolls".



Απίστευτο "ντουέτο" του δίδυμου με την τραγουδίστρια Cher σε διασκευή του κομματιού «I Got You Babe».



«Τα- ταραρά – ταραρά – ταραρά –ρααα». Το δίδυμο πατάει play στο Paradise City των Guns and Roses και ο Beavis μιμείται τα riffs του κιθαρίστα Slash. Ακολουθεί ανελέητο headbanging.



Έχοντας χαμηλό budget στα πρώτα επεισόδια της σειράς, οι παραγωγοί της χρησιμοποιούσαν μια σειρά από «τρικ» για να αποφύγουν να δείξουν οτιδήποτε πολύπλοκο στην οθόνη. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι φάρσες με το… καζανάκι.



Η απρόσμενη επιτυχία της σειράς έκανε τους παραγωγούς της να την μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη. Το “Beavis and Butthead do America” ήταν εξίσου απολαυστικό με τα επεισόδια της σειράς, αποσπώντας μάλιστα καλές κριτικές.



Απόδειξη του πόσο πολύ επηρέασαν την μουσική σκηνή των 90’s, είναι το παρακάτω βίντεο, το οποίο παιζόταν στο ξεκίνημα κάθε συναυλίας των AC/DC στο Ballbreaker world tour τους το 1996. Στο βίντεο το δίδυμο προσπαθεί να μπει στα αποδυτήρια του Angus Young.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v