Εκεί Πολυτεχνείο: Αναδρομή μέσα από 5 video

Αφήνουμε τα πολλά λόγια σε αυτούς που το έζησαν και δικαιούνται να έχουν άποψη και κρατάμε μελωδίες και εικόνες που συγκινούν και ζωντανεύουν μια άλλη σκοπιά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Εκεί Πολυτεχνείο: Αναδρομή μέσα από 5 video
Η γενιά του Πολυτεχνείου όσο ηρωική κι αν φάνηκε πριν 38 χρόνια, δεν παύει να είναι η ίδια που «έχτισε» την σημερινή Ελλάδα –με τα πολλά καλά και τα ακόμα περισσότερα κακά της. Τιμώντας με τον δικό μας τρόπο την σημερινή επέτειο επιλέγουμε να θυμηθούμε τις καλές στιγμές από τα δύσκολα χρόνια πριν και μετά την χούντα μέσα από 5 συγκινητικά μουσικά video.

Αντώνης Καλογιάννης – Μίκης Θεοδωράκης: Από την πρώτη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την πτώση της χούντας, τον Οκτώβριο του 1974. «Τακ-τακ στον τοίχο» ήταν το σύνθημα των Λεντάκη και Θεοδωράκη ως κρατούμενοι σε διπλανά κελιά, όταν υποβάλλοντας σε βασανιστήρια από ασφαλίτες επί χούντας.


Από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου


Βίντεο-αφιέρωμα στους ήρωες του Πολυτεχνείου. Τραγούδι: Ο δρόμος, του Μάνου Λοΐζου


Μαρία Φαραντούρη, «Το γελαστό παιδί»


«Μαλαματένια λόγια» από Χαλκιά, Γαργανουράκη, Μαρκόπουλο και Νικολάου, σε δεύτερη συναυλία που έγινε τον Νοέμβριο του 1974 και σκηνοθετήθηκε από τον Νίκο Κούνδουρο. Δυστυχώς παραμένει επίκαιρο…


Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v