Οι Γέτι υπάρχουν!

...Και όχι, δεν ζουν ανάμεσά μας, αλλά στις σπηλιές της χιονισμένης Σιβηρίας. Εκεί τους βρήκαν πρόσφατα οι τοπικές αρχές, που έσπευσαν να εκδώσουν τις σχετικές ανακοινώσεις. Λίγος τουρισμός δεν έβλαψε ποτέ καμία τοπική οικονομία.
Οι Γέτι υπάρχουν!
Οι Γέτι υπάρχουν και ζουν στα βουνά της Σιβηρίας. Όχι, δεν προσπαθούμε να τραβήξουμε την προσοχή σας, ούτε κάναμε αναδρομή στα box set των X-Files. Αυτή η δήλωση πραγματοποιήθηκε, με πάσα σοβαρότητα, από τις τοπικές αρχές του Kemerovo, μιας γνωστής για τα ανθρακωρυχεία της περιοχής της Σιβηρίας. Οι αρχές, μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «αδιάσειστες αποδείξεις» της ύπαρξης των τριχωτών τεράτων.

Πέρα από τις συνήθεις πατημασιές –που γέννησαν άλλωστε και τον μύθο, που ίσως τελικά να μην είναι μύθος– αυτή τη φορά στα ευρήματα ενδέχεται να περιλαμβάνονται και τρίχες. «Τα μέλη της ομάδας που εξερευνούσε το σπήλαιο Azasskaya, μάζεψε αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη του Ανθρώπου του Χιονιού στην οροσειρά Shoria» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η εξερεύνηση οργανώθηκε αφού ο κυβερνήτης του Kemerovo κάλεσε ερευνητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και αρκετές ακόμα χώρες να μοιραστούν τις έρευνές τους και τις ιστορίες από συναντήσεις με το μυστηριώδες πλάσμα σε ένα συνέδριο.

«Βρήκαν τις πατημασιές, πιθανότατα το κρεβάτι του, και αρκετά σημάδια με τα οποία ο Γέτι σηματοδοτεί την περιοχή του» συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως τα στοιχεία θα αναλυθούν σε ειδικό εργαστήριο.

Οι Γέτι –σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε– είναι τριχωτά πλάσματα της ασιατικής λαϊκής παράδοσης: μοιάζουν με πιθήκους, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερα, αφήνουν τεράστιες πατημασιές στο χιόνι και ζουν κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή των Ιμαλαΐων. Κάποιοι από αυτούς, όμως, ξεστρατίζουν κατά καιρούς προς τις απομονωμένες περιοχές της Σιβηρίας. Αυτούς, η ρωσική λαϊκή παράδοση τους ονομάζει Ανθρώπους του Χιονιού.

Το Kemerovo είναι μια ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη περιοχή της Σιβηρίας, οι δημοτικές αρχές του οποίου επιδιώκουν εδώ και χρόνια την δημοσιότητα γύρω από τους Γέτι, καθώς προσπαθούν να αναπτύξουν τον τουρισμό στην παραδοσιακά βιομηχανική οικονομία τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τελευταία ευρήματα, «ίσως δημιουργηθεί ένα ειδικό κέντρο ερευνών για τη μελέτη του Γέτι στο τοπικό πανεπιστήμιο και ένα περιοδικό αφιερωμένο στην επιστήμη του Γέτι» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε εδώ το βίντεο με το ανακαλυφθέν υλικό.

Πηγή: BBC.co.uk
Η.Κ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v