MILF: Μάνα είναι μόνο μία, δύο, τρεις…

H Mrs. Robinson έκανε την αρχή, το Internet τις ανέδειξε, το American Pie τις εγκαθίδρυσε, η βιομηχανία του πορνό τις «στήριξε» και η pop κουλτούρα τις έκανε τραγούδια. Ο χαμός γύρω από τις MILF ή πώς ένα αρκτικόλεξο έγινε… λατρεία.
MILF: Μάνα είναι μόνο μία, δύο, τρεις…
του Νικόλα Γεωργιακώδη

And here's to you, Mrs. Robinson
Jesus loves you more than you will know
God bless you please, Mrs. Robinson
Heaven holds a place for those who pray.
 

Mrs. Robinson - Simon and Garfunkel
 
Όταν η Anne Bancroft του κινηματογραφικού «Πρωτάρη» πριν από 40 περίπου χρόνια αποπλανούσε τον φίλο της κόρης της, Dustin Hoffman, σίγουρα δεν γνώριζε ότι έβαζε τα θεμέλια για την είσοδο του concept της MILF στην μεγάλη οθόνη, αλλά και στις ζωές εκατομμυρίων νεαρών. Το εν λόγω αγγλικό αρκτικόλεξο (MILF, Mother/Mom/Mum I'd Like to Fuck) αποτέλεσε στην ουσία την εν συντομία έκφραση της ανδρικής επιθυμίας νεαρών αγοριών για σεξουαλική συνεύρεση με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες μάλιστα τυγχάνει (;) να είναι και μητέρες.

Τι σου κάνω μάνα μου...

Οι MILFs όμως δεν παρέμειναν μόνο στις φαντασιώσεις των απανταχού πεινασμένων για σεξ νεαρών. «Μεταπήδησαν» κατά τα μέσα των 00’s στην παγκόσμια βιομηχανία του πορνό και έφεραν ξανά στο προσκήνιο «ξεχασμένες» πορνοστάρ που… τα είχαν τα χρονάκια τους με εμπνευσμένες ταινίες όπως “Momma knows Best”, “Milf Hunter”, “I Scored a Soccer Mom” και “It’s a Mommy Thing”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Nina Hartley, η οποία στα 48 της έχει γυρίσει παραπάνω από 650 ταινίες μετρώντας 28 χρόνια στην βιομηχανία του πορνό. Όπως δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της, μπορεί με τον καιρό ο αριθμός των ταινιών στις οποίες συμμετείχε να μειώθηκε δραματικά, αλλά όταν έκλεισε τα σαράντα η καριέρα της… απογειώθηκε ξανά χάρη στην μανία γύρω από τις MILFs.

«Χαίρομαι που αποτελώ μέρος αυτής της νέας δημογραφικής παρατήρησης», λέει. «Έχω την ευκαιρία να δείξω ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες παραμένουν σέξι χωρίς να αμελούν την σεξουαλική τους ζωή". Η γοητεία πάντως, που ασκούν οι ώριμες κοπέλες στους νεαρότερους «κυνηγούς» δεν είναι κάτι καινούργιο στην βιομηχανία του πορνό. Ανέκαθεν οι ερωτικές περιπτύξεις με κάποια μεγαλύτερη ηλικιακά κοπέλα, που αναλαμβάνει τον ρόλο της «δασκάλας» στο σεξ, αποτελούσαν φαντασίωση για τους περισσότερους. Απλά δεν είχαν όνομα. 

Momma told me not to come
 
Credits για την «αναζωπύρωση» της αγάπης για τις μητέρες στην νέα εποχή δίδονται στην αμερικάνικη ταινία του 1999 American Pie. Εκεί μια ομάδα κολεγιόπαιδων, ανακαλύπτουν στο πρόσωπο της μητέρας του φίλου τους Stiffler (Stiffler’s Mom), την οποία υποδύεται η πληθωρική Jennifer Coolidge, την απόλυτη ενσάρκωση των φαντασιώσεών τους για σεξ με μια ώριμη και σέξι σαραντάρα.

Απόσπασμα διαλόγου από την ταινία:

MILF τύπος #2: Dude that chick's a MILF!
MILF τύπος #1: What to hell is that?
MILF τύπος #2: M-I-L-F Mom I'd Like to Fuck!
MILF τύπος #1: Yeah dude! Yeah!

Παρ’ όλα αυτά, το αρκτικόλεξο MILF φαίνεται να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το 1995 στο topic ενός forum στο οποίο συζητιέται η γυμνή φωτογράφηση μανάδων για το Playboy με τον τίτλο «Fabulous after 40». Εκεί ένας χρήστης αναφέρει για πρώτη(;) φορά το MILF, εξηγώντας μάλιστα και από πού προέρχονται τα αρχικά του αρκτικόλεξου.

MILF Top 10

Από την στιγμή που ο όρος καθιερώθηκε στην συνείδηση του κοινού, τα πρώτα Top 10 δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο. Το Askmen ανήρτησε μια λίστα με τις δέκα καλύτερες MILF από τον χώρο των Celebrities, με την Hale Berry να βρίσκεται στην πρώτη θέση, το bleacherreport.com δημοσίευσε το δικό του Top 10 με MILF από τον χώρο του αθλητισμού, με αδιαμφισβήτητη πρώτη την Αμερικάνα Amanda Beard, ενώ στο Ranker βρίσκουμε ένα... σινεφίλ Top 10 με αγαπημένες MILF της μεγάλης οθόνης. Πρώτη – ποια άλλη; - η Mrs. Robinson του «Πρωτάρη». Τέλος, από τα MILF Top -10 δεν θα μπορούσε να λείπει και μια λίστα με τις πιο «καυτές» MILF από την βιομηχανία του πορνό

MILFS στο… πεντάγραμμο
Οι γονείς μας είχαν το "Mrs. Robinson", οι τριάντα φεύγα είχαν το "Hot for Teacher" των Van Halen, ενώ η νέα γενιά πήρε μια πρώτη γεύση από MILF σε video clip χάρη στο “Stacy’s Mom” των Fountains of Wayne, όπου πρωταγωνιστούσε η εκρηκτική Rachel Hunter (μητέρα δύο παιδιών). Η εμφάνιση των MILF, ή έστω της… φιλοσοφίας γύρω από αυτές, στην pop κουλτούρα κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν. Δεκάδες τραγούδια γράφτηκαν για αυτές, αρκετά από τα οποία ξεχώρισαν για τους προκλητικούς τους στοίχους ή/ και video clip. Δείτε μερικά από αυτά.

“Mother Fucker” - The Queers



“Please Stop Fucking My Mom” – NOFX



“I Saw Mommy Kissing Santa Claus” - The Jackson Five



“Soccer Mom”- The Vandals




«I Like Your Mom» - The Bouncing Souls



“My Oedipus Complex” - Kid Rock



“Playboy Mommy” - Tori Amos



Θέλω να το κάνω με τη μαμά σου - Ημισκούμπρια



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v